Δημιουργός «Peaky Blinders»: Η σειρά θα μπορούσε να επιστρέψει στην τηλεόραση με νέες ιστορίες

Δημιουργός «Peaky Blinders»: Η σειρά θα μπορούσε να επιστρέψει στην τηλεόραση με νέες ιστορίες

Η έκτη σεζόν ήταν και η τελευταία για τη δραματική σειρά με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι, αλλά ο Νάιτ είπε: «Αν το κοινό επιθυμεί κι άλλες ιστορίες σε αυτό τον κόσμο, τότε θα συνεχίσουμε»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εμπνευστής της δημοφιλούς βρετανικής τηλεοπτικής σειράς Peaky Blinders Στίβεν Νάιτ, δήλωσε ότι η ιστορία θα μπορούσε να επιστρέψει στην τηλεόραση με μια νέα δημιουργική ομάδα. 

Συγκεκριμένα, είπε κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού προγράμματος BBC Midlands Today ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν «νέες ιστορίες που θα διαδραματίζονται τη δεκαετία του 1950». 

Η έκτη σεζόν ήταν και η τελευταία για τη δραματική σειρά με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι, αλλά ο Νάιτ είπε: «Αν το κοινό επιθυμεί κι άλλο περιεχόμενο που θα διαδραματίζεται σε αυτόν τον κόσμο, τότε θα συνεχίσουμε». 

Επιπλέον, είπε ότι σχεδίαζε να παραδώσει τη σκυτάλη όσον αφορά το σενάριο, μετά την κυκλοφορία της ταινίας το 2024. 

Ο Νάιτ έκανε τα παραπάνω σχόλια την Τρίτη στην παγκόσμια πρεμιέρα του νέου χορευτικού σόου στον ιππόδρομο του Μπέρμιγχαμ που ονομάζεται «The Redemption of Thomas Shelby». 

Όσον αφορά τη σειρά που προβλήθηκε στο δίκτυο BBC One, ο δημιουργός της αρχικά υπολόγιζε σε επτά σεζόν που θα τοποθετούνταν χρονικά στο μεταπολεμικό Μπέρμιγχαμ και η ιστορία θα ακολουθούσε την οικογένεια Σέλμπι στην καθημερινότητα και την επαγγελματική ζωή. 

Αλλά το 2021 ανακοινώθηκε ότι ο έκτος κύκλος επεισοδίων θα ήταν το φινάλε, τουλάχιστον στη μικρή οθόνη. Τη συνέχεια, θα την παρακολουθήσουμε στη μεγάλη οθόνη. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν στο Μπέρμιγχαμ και στα στούντιο, στις αρχές του 2023. 

Το Peaky Blinders έκανε αρχικά πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2013 στο BBC Two και τα νούμερα τηλεθέασης ανέβηκαν γρήγορα από περισσότερα από δύο στην πρώτη σεζόν σε τέσσερα εκατομμύρια στην τέταρτη σεζόν. 

Η μεταφορά στο BBC One έγινε με την πέμπτη σεζόν, το 2019 και τότε τα νούμερα «εκτοξεύτηκαν» σε παραπάνω από 5 εκατ. θεατές. 

Κατά τη διάρκεια προβολής, η σειρά κέρδισε έναν σημαντικό αριθμό βραβείων, συμπεριλαμβανομένων των BAFTA (2018) και National Television Awards (NTAs). 

Με πληροφορίες από το BBC 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή