Όταν οι ήρωες animation «βγήκαν από την ντουλάπα»

Όταν οι ήρωες animation «βγήκαν από την ντουλάπα»

Η Βέλμα από το «Scooby Doo» και 5 ακόμα αγαπημένοι animation χαρακτήρες που τους πήρε λίγο καιρό, αλλά δήλωσαν περήφανα μέλης της LGBTQIA+ κοινότητας

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεοπτικοί animation ήρωες που έχουμε αγαπήσει και παρελαύνουν στη μικρή οθόνη ξανά και ξανά και για τους οποίους αποτελούσε κοινό αλλά ανομολόγητο μυστικό η σεξουαλικότητα και η ταυτότητα φύλου τους. Δεν είναι λίγοι οι χαρακτήρες της ένατης τέχνης που είναι αρκετά εμφανές πως υπάγονται κάτω από την LGBTQIA+ ομπρέλα κι όμως, μόλις τα τελευταία χρόνια κάποιοι από αυτούς έχουν κάνει το επίσημο coming out τους. 

Σειρά παίρνει η Βέλμα του «Scooby Doo», την οποία βλέπουμε στο νέο τρέιλερ της ταινίας «Trick or Treat Scooby Doo!» να αντιδρά σαν να σταματά ο χρόνος βλέποντας την ηρωίδα Κόκο Ντιάμπλο. 

Ο δημιουργός Τζέιμς Γκαν είχε αποκαλύψει το 2020 πως προσπαθούσε ήδη από το 2001 και την πρώτη live action ταινία «Scooby Doo» να δείξει πως η Βέλμα είναι λεσβία, όμως, το στούντιο επέμενε να «μαλακώνει» το αφήγημα. Αν και έχουν γίνει νύξεις στο παρελθόν, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η σεξουαλικότητα της Βέλμας θα αποτυπωθεί και επίσημα σε κάποια ιστορία στο σύμπαν του αγαπημένου animation σκύλου (easter egg: γκουγκλάρετε «Velma Scooby Doo» και δείτε πώς το γιορτάζει και η γνωστή μηχανή αναζήτησης). 

Πριν από τη Βέλμα, βέβαια, υπήρξαν οι παρακάτω 5 animation χαρακτήρες που έκαναν το coming out τους στην οθόνη. Τους θυμόμαστε, μέχρι να γιορτάσουν περήφανα την ταυτότητά τους και πολλοί ακόμα:

Μπομπ Σφουγγαράκης

Έχει αποτελέσει μέρος των παιδικών χρόνων πολλών από εμάς, έχει γίνει στη συνέχεια meme από τους millennials και οι περισσότεροι έχουν αγαπήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το πιο χαρούμενο σφουγγάρι του βυθού του Μπικίνι. Ο ίδιος ο Μπομπ Σφουγγαράκης, πάντως, αγαπάει την ταυτότητά του, κάτι που μάθαμε και επίσημα κατά τη διάρκεια του μήνα Pride πριν δύο χρόνια, με την LGBTQIA+ κοινότητα να καλωσορίζει και επίσημα τον Μπομπ με τις ευχές της Nickelodeon. Κάποια χρόνια νωρίτερα, ο δημιουργός του Στίβεν Χίλενμπεργκ είχε αρνηθεί πως ο Σφουγγαράκης είναι γκέι και είχε σχολιάσει πως ίσως είναι ασέξουαλ. 

Γουέιλον Σμίδερς («The Simpsons»)

Το δεξί χέρι του κύριου Μπερνς, του αφεντικού, δηλαδή, του Χόμερ Σίμπσον μας συστήθηκε ως μια αφοσιωμένη και σχεδόν φοβική φιγούρα, με τα υπονοούμενα για το ότι είναι ερωτευμένος με τον προϊστάμενό του να δίνουν και να παίρνουν. Ο Σμίδερς εκφράζει και επίσημα τα συναισθήματά του στον κύριο Μπερνς στη σεζόν 27 των «Simpsons» και το επεισόδιο «The Burns Cage». Μπορεί ο Μπερνς να μην έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ερωτική εξομολόγηση του υπαλλήλου του, πάντως, o Χόμερ θα τον βοηθήσει να βγει από τον βούρκο. Πώς; Μπαίνοντας στο Grinder και καλώντας πολλούς άντρες σε ένα μεγάλο πάρτι για τον Σμίδερς. 

Πάτι Μπουβιέ («The Simpsons»)

Η μία από τις δύο δίδυμες αδερφές της Μαρτζ Σίμπσον, όχι μόνο καπνίζει αρειμανίως, αλλά δε σταματά να δηλώνει τη σεξουαλικότητά της σε διάφορες στιγμές της σειράς. Άλλωστε, «μπορείς να το δεις από το διάστημα» ότι είναι λεσβία, όπως έχει πει χαρακτηριστικά η ίδια, ενώ κι ο Χόμερ Σίμπσον συμφωνεί και επαυξάνει: «Η Πάτι είναι γκέι; Άλλη μία βόμβα. Όπως το ότι μου αρέσει η μπύρα!». 

Νίγκελ Ράτμπερν («Arthur»)

Ο αυστηρός δάσκαλος στο «Arthur» είναι άλλος ένας χαρακτήρας animation που μετά από χρόνια υπονοούμενων, δήλωσε και επίσημα τη σεξουαλικότητά του στη σειρά. Συγκεκριμένα, στο επεισόδιο «Mr. Ratburn and the Special Someone» στην 22η σεζόν κι ενώ ο Ράτμπερν διδάσκει στην αίθουσα χτυπάει το κινητό του. Μετά από λίγο λέει στους μαθητές του πως το τηλεφώνημα ήταν για έναν γάμο κι όταν αυτοί ρωτάνε ποιον γάμο, ο δάσκαλος, προς έκπληξή τους, απαντάει «Τον δικό μου», με τον αγαπημένο του Πάτρικ. Αυτή είναι και η πρώτη φορά που γκέι γάμος συμπεριλαμβάνεται σε μία σειρά που απευθύνεται σε τόσο μικρές ηλικίες. 

Τοντ Τσάβες («Bojack Horseman»)

Ένας από τους ουκ ολίγους άσωτους χαρακτήρες της καλύτερης animation σειράς των τελευταίων πολλών ετών, μπορεί να ψάχνει σε πολλά πράγματα έναν μπούσουλα στη ζωή του, πάντως, κατέληξε κάπου με τη σεξουαλικότητά του: είναι ασέξουαλ. Το ηθικό δίδαγμα, βέβαια, είναι πως για όλους υπάρχει κάποιος, γι’ αυτό και ο Τοντ βρίσκει την επίσης ασέξουαλ Μοντ, ένα ανθρωπόμορφο κουνέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή