Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι εκπλήξεις και οι ηχηρές απουσίες από τις υποψηφιότητες

Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι εκπλήξεις και οι ηχηρές απουσίες από τις υποψηφιότητες

Η απουσία του Τομ Κρουζ στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Top Gun: Maverick» και γιατί μας εξέπληξε η υποψηφιότητα της Σελίνα Γκόμεζ στην ενότητα τηλεόραση

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Χρυσές Σφαίρες – η αμφιλεγόμενη τελετή απονομής βραβείων που τιμά ηθοποιούς, συντελεστές, σκηνοθέτες και παραγωγούς οι οποίοι ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε – επιστρέφουν φέτος με τις υποψηφιότητες να έχουν ανακοινωθεί το πρωί της Δευτέρας στην Αμερική. 

Πέρυσι, το αμερικανικό δίκτυο NBC επέλεξε να μην μεταδώσει την εκδήλωση, όταν άρθρο των Los Angeles Times αποκάλυψε ότι η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ – ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία ψηφοφορίας και την τελική βράβευση – είχε όλο λευκά μέλη. Το ίδιο δημοσίευμα, κατέκρινε την Ένωση για τις ύποπτες ηθικές πρακτικές και αμφισβήτησε τη νομιμότητά της. 

Η Ένωση προσπάθησε να διαχειριστεί όλα για όσα κατηγορείται, προσθέτοντας έξι νέους μαύρους ψηφοφόρους με την υπόσχεση να μην δεχθεί φέτος κάποιο δωροδόκημα. 

Οι κινηματογραφιστές και γενικότερα εκείνοι που εργάζονται στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ελπίζουν για αλλαγές στον θεσμό κι έτσι προχωρούν στη διοργάνωση μιας πλήρους τελετής. Και μπορεί οι υποψηφιότητες να ανακοινώθηκαν, ωστόσο – όπως πάντα – υπάρχουν απουσίες και ευχάριστες εκπλήξεις. 

Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι εκπλήξεις και οι ηχηρές απουσίες από τις υποψηφιότητες-1

Οι απουσίες

Τομ Κρουζ και «Top Gun: Maverick». Το νέο φιλμ Top Gun έλαβε υποψηφιότητα στην κατηγορία «Καλύτερη Ταινία – Δράμα» αλλά ο Τομ Κρουζ αγνοήθηκε στην κατηγορία ερμηνείας. 

Η Σάρα Πόλεϊ δεν είναι υποψήφια στην κατηγορία Σκηνοθεσίας για την ταινία «Women Talking». Μάλιστα, στην κατηγορία υπάρχουν όλο άνδρες υποψήφιοι. 

Ο Κέβιν Κόστνερ κατάφερε να κερδίσει υποψηφιότητα ερμηνείας, αλλά το «Yellowstone» δεν προτάθηκε στην κατηγορία «Καλύτερη Δραματική Σειρά». 
Τζέσι Μπάκλεϊ για το «Women Talking». Μετά την υποψηφιότητα για Όσκαρ πέρυσι για την ερμηνεία της στην ταινία «The Lost Daughter», η Μπάκλεϊ χαρακτηρίζεται ως ανερχόμενο αστέρι. Ωστόσο, η Ένωση δεν την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις υποψηφιότητες Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Σειρά. 

Τζένιφερ Λόρενς για το «Causeway». Αν το νέο δραματικό φιλμ με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόρενς είχε προβληθεί στη μεγάλη οθόνη και όχι την Apple TV+, τότε η ηθοποιός θα είχε σίγουρα υποψηφιότητα. 

Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι εκπλήξεις και οι ηχηρές απουσίες από τις υποψηφιότητες-2
Φωτ. Netflix

Οι εκπλήξεις

Η Χίλαρι Σουάνκ για το «Alaska Daily». Η ηθοποιός έχει ήδη κερδίσει Όσκαρ, ωστόσο λίγοι περίμεναν την υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. 

Η Σελίνα Γκόμεζ για το «Only Murders in the Building». Η ηθοποιός και τραγουδίστρια αγνοήθηκε από προηγούμενες τελετές απονομής, αλλά φέτος οι Χρυσές Σφαίρες έκαναν το σωστό και η δουλειά της αναγνωρίστηκε. 

Η Άνα ντε Άρμας για το «Blonde». Η ταινία του Άντριου Ντόμινικ σχολιάστηκε πολύ ως προς το περιεχόμενο, αλλά η πρωταγωνίστρια δεν θα μπορούσε να λείψει από τις φετινές υποψηφιότητες.  

Wednesday: Όλοι αγάπησαν τη χορογραφία της Τζένα Ορτέγκα ως Γουένσντεϊ στη σειρά του Netflix «Wednesday», αλλά η υποψηφιότητα στην Κατηγορία Καλύτερης Κωμικής Σειράς – Μιούζικαλ αποτέλεσε έκπληξη. 

Ο Μπρένταν Φρέιζερ για το «The Whale». Δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο ηθοποιός ήταν φαβορί. Αλλά μας εξέπληξε το γεγονός ότι η Ένωση αποφάσισε να τον προτείνει παρόλο που ο Φρέιζερ έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν επιθυμεί καμία ανάμειξη με τον θεσμό. 

Με πληροφορίες από το Variety, το Decider

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή