Πόσα δισεκατομμύρια λεπτά «έγραψε» στο streaming το «Stranger Things» το 2022;

Πόσα δισεκατομμύρια λεπτά «έγραψε» στο streaming το «Stranger Things» το 2022;

Η Nielsen δημοσίευσε τη λίστα με τους πιο δημοφιλείς τίτλους στο streaming, για τη χρονιά που πέρασε, στις ΗΠΑ, και η σειρά του Netflix κρατάει τα σκήπτρα.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν τίθεται λόγος για τη δημοφιλία του «Stranger Things», της σειράς-φαινόμενο του Netflix, και η εντυπωσιακή κούρσα της περσινής, τέταρτης σεζόν της σειράς, δεν σταματάει να το επιβεβαιώνει. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με νέα έκθεση της Nielsen, το «Stranger Things» ήταν ο πιο δημοφιλής τίτλος στο streaming για το 2022 στις ΗΠΑ, μιας και οι τηλεθεατές το «στρίμαραν» συνολικά 52 δισεκατομμύρια λεπτά. Πρόκειται, μάλιστα, για το μεγαλύτερο νούμερο που καταγράφεται μετά το «The Office», όταν αυτό ήταν διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Netflix, που το 2020 είχε «γράψει» 57,1 δισεκατομμύρια λεπτά τηλεθέασης (μην ξεχνάμε, όμως, ότι ήταν μια χρονιά που σε μεγάλο μέρος της υπήρχε lockdown). 

Μάλιστα το «Stranger Things» ξεπερνά κατά πολύ τη δεύτερη πιο δημοφιλή σειρά streaming στις ΗΠΑ για την περσινή χρονιά, που ήταν το «NCIS», με τηλεθέαση 38,1 δισεκατομμύρια λεπτά. 

Το 2022, το streaming στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσε αύξηση της τάξεως του 27% σε σχέση με το 2021, με τους τηλεθεατές στη χώρα να πέρασαν συνολικά 19.4 εκατομμύρια χρόνια(!) μπροστά σε πλατφόρμες streaming. 

Για να μη μένουμε, βέβαια, μόνο στα του Netflix, αξίζει να σημειωθεί ότι στο Prime Video, της Amazon, παραδόξως η πιο δημοφιλής σειρά δεν ήταν το «The Lord of the Rings: The Rings of Power» (9,4 δισεκατομμύρια λεπτά), αλλά η σειρά «The Boys», που το αμερικανικό κοινό παρακολούθησε συνολικά για 10,6 δισεκατομμύρια λεπτά. 

Οσο για τον δημοφιλέστερο τίτλο του Disney+, αυτός ανήκει σε ταινία, και συγκεκριμένα στο animation «Encanto», με 27,42 δισεκατομμύρια λεπτά συνολικού streaming, δηλαδή οι τηλεθεατές το παρακολούθησαν ολόκληρο 269 εκατομμύρια φορές.

Αυτοί, λοιπόν, ήταν οι 15 πιο δημοφιλείς τίτλοι στο streaming, στις ΗΠΑ, για το 2022:

  1. «Stranger Things» (Netflix), 52 δισ. λεπτά
  2. «NCIS» (Netflix), 38,1 δισ. λεπτά
  3. «Cocomelon» (Netflix), 37,8 δισ. λεπτά
  4. «Ozark» (Netflix), 31,3 δισ. λεπτά
  5. «Encanto» (Disney+), 27,4 δισ. λεπτά
  6. «Grey’s Anatomy» (Netflix), 26,8 δισ. λεπτά
  7. «Criminal Minds» (Netflix/Hulu/Paramount+), 24,9 δισ. λεπτά
  8. «Bluey» (Disney+), 21,1 δισ. λεπτά
  9. «Gilmore Girls» (Netflix), 20,8 δισ. λεπτά
  10. «Seinfeld» (Netflix), 19,3 δισ. λεπτά
  11. «Supernatural» (Netflix), 18,8 δισ. λεπτά
  12. «Wednesday» (Netflix), 18,6 δισ. λεπτά
  13. «Heartland» (Netflix), 18 δισ. λεπτά
  14. «Cobra Kai» (Netflix), 16,7 δισ. λεπτά
  15. «The Simpsons» (Disney+), 15,9 δισ. λεπτά

Με πληροφορίες από το Hollywood Reporter. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή