«Ted Lasso»: Η επιστροφή του καλόκαρδου προπονητή ποδοσφαίρου στη μικρή οθόνη

«Ted Lasso»: Η επιστροφή του καλόκαρδου προπονητή ποδοσφαίρου στη μικρή οθόνη

Ο τρίτος κύκλος επεισοδίων της πολυβραβευμένης σειράς ξεκινά στις 15 Μαρτίου, με τον Τεντ (Τζέισον Σουντέικις) να βιώνει υπαρξιακή κρίση

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτυχημένη κωμική σειρά της Apple TV, «Ted Lasso», επιστρέφει στις 15 Μαρτίου του 2023 με τον τρίτο και – πιθανόν – τελευταίο κύκλο επεισοδίων. 

Κι ενώ συντελεστές και ηθοποιοί δεν έχουν αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες όσον αφορά τη συνέχεια της ιστορίας, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το πρώτο επεισόδιο ξεκινά με την υπαρξιακή κρίση που βιώνει ο Αμερικανός προπονητής ποδοσφαίρου Τεντ (Τζέισον Σουντέικις).  

Παρόλο που διατηρεί μια θετική συμπεριφορά, τα σημάδια κατάρρευσης της ψυχικής του υγείας είναι εμφανή: από τη δυσκολία αντιμετώπισης των αλλαγών στην οικογένεά του στο Κάνσας μέχρι την αδυναμία του να διαχειριστεί τον ταλαντούχο πρώην προπονητή του, Νέιτ (Νικ Μοχάμεντ). Η Κίλεϊ (Τζούνο Τεμπλ) προσπαθεί να συνηθίσει την καθημερινότητά της ως το αφεντικό της δικής της επιχείρησης και η ομάδα του AFC Richmond βρίσκεται στην τελευταία θέση σε όλες τις κατατάξεις πριν την αγωνιστική περίοδο. 

Η επιτυχία

Η πολυβραβευμένη σειρά κέρδισε θαυμαστές από τα πρώτα κιόλας επεισόδια. Η κοινότητα αυτή μεγάλωνε, με αποτέλεσμα το «Ted Lasso» να αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα. 

Γιατί, όμως, γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία; Αρχικά, δεν χρειάζεται ο θεατής να είναι οπαδός του ποδοσφαίρου για να απολαύσει τη σειρά. Η πρώτη σεζόν προβλήθηκε στη streaming πλατφόρμα τον Αύγουστο του 2020, κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας και της εξάπλωσης του κορωνοϊού παγκοσμίως. Ο καλόκαρδος και πάντα ευδιάθετος Τεντ, που μπλέκεται στην καθημερινότητα μιας βρετανικής ομάδας ποδοσφαίρου, προσέφερε ένα είδος παρηγοριάς και συμπόνοιας στους θεατές. 

Σχέδια για spinoffs

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ιστότοπο Deadline, ο Τζέισον Σουντέικις δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει τον χαρακτήρα που δημιούργησε και υποδύθηκε, καθώς επίσης και τη σειρά. 

Οπως αναφέρει, θα μπορούσε να επιστρέψει στον ρόλο του Τεντ κάποια στιγμή στο μέλλον. «Πρόκειται για το τέλος της ιστορίας που επιθυμούσαμε να πούμε, που ελπίζαμε να παρουσιάσουμε και αγαπήσαμε. Ο κόσμος θα θέλει συνέχεια της ιστορίας αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν ακόμα είναι ότι η τρίτη σεζόν είναι ικανοποιητική. Ίσως μέχρι τις 31 Μαΐου, όταν θα έχουν κυκλοφορήσει και τα 12 επεισόδια της σεζόν, θα λένε: “Εντάξει, το καταλαβαίνουμε, είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν χρειαζόμαστε άλλα επεισόδια”. Ομως μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, θα εκτιμώ την περιέργεια του κόσμου πέρα από αυτό που έχουμε ετοιμάσει». 

Οσο για το αν θα υπάρξουν spinoffs, ο Σουντέικις μαζί με τους υπόλοιπους συνδημιουργούς Μπιλ Λόρενς, Μπρένταν Χαντ και Τζο Κέλι, είναι πρόθυμοι να εξετάσουν την ιδέα. 

«Ναι, νομίζω ότι έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για κάτι τέτοιο…να επεκτείνουμε αυτές τις ιστορίες. Το γεγονός ότι οι θεατές θέλουν την επιστροφή της σειράς, ακόμα και σε διαφορετική μορφή, είναι υπέροχο συναίσθημα». 

 

Με πληροφορίες από τους New York Times, το Deadline 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή