Διπλό χτύπημα Λαζόπουλου στον Alpha

Διπλό χτύπημα Λαζόπουλου στον Alpha

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει δριμύτερος στον Alpha, με το «Αλ Τσαντίρι νιουζ» από την Τρίτη 18/2 και για τέσσερις εμφανίσεις, αλλά και με μία καινούργια σειρά, το χιουμοριστικό «Διά ταύτα», που αφού προβλήθηκε στον Ote TV κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 12/2.

H νέα αυτή σειρά, που αντλεί έμπνευση από τα ευτράπελα στις αίθουσες των δικαστηρίων, «πατώντας» στο κόνσεπτ του δημοφιλούς τη δεκαετία του ’80 «Ορκιστείτε παρακαλώ» με τον Γ. Μιχαλόπουλο στην τότε ΕΡΤ 2, αλλά και στους θρυλικούς «Δέκα μικρούς Μήτσους» –από τους οποίους δανείζεται κάποιους χαρακτήρες–, επιχειρεί να μιλήσει για σημερινές καταστάσεις, να σχολιάσει την κρίση και να σατιρίσει τις νοοτροπίες που διαμορφώθηκαν την περίοδο της αποθέωσης του lifestyle. Με τη σφραγίδα του Λ. Λαζόπουλου –ο οποίος έχει γράψει έξι από τα 12 επεισόδια– το «Διά ταύτα» αρχίζει τις συνεδριάσεις του έχοντας στην έδρα τούς Κ. Κόκλα, Σοφία Μουτίδου και Κ. Κορωναίο. Στο πρώτο επεισόδιο με υπότιτλο «Πίσω έχει η χήρα την ουρά!», η χήρα Μήτση συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω με τον εραστή της, όταν η γυναίκα του τους πιάνει στα πράσα. Μάταια ισχυρίζεται στον ανακριτή Φευγουλέα ότι με τον Συνταγματάρχη απλώς αναβίωναν ένα πλατωνικό συμπόσιο… ξαπλωτοί. Συμπρωταγωνιστούν οι Γ. Μπέζος, Μπέσυ Μάλφα, Χρ. Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Γεωργιάδου, Ν. Μακρής και Σ. Καλυβάτσης. Τη σκηνοθεσία επιμελείται ο Δ. Σταματόπουλος.

Η ελληνική μυθοπλασία παραμένει το δυνατό χαρτί των καναλιών, όπως φάνηκε και από τα εξωπραγματικά νούμερα που άγγιξε στην πρεμιέρα της 3/2 η κωμωδία του Λ. Παπαπέτρου «Κάτω Παρτάλι» (Μega), που είδαν 2.401.000 τηλεθεατές, ενώ το μερίδιο επί των ανοιχτών δεκτών άγγιξε το 51,1%! Το γεγονός φαίνεται ότι, επιτέλους, κατανόησαν και οι υπεύθυνοι προγραμματισμού. Ετσι, για το Mega ετοιμάζεται η ελληνική εκδοχή του «Modern Family» του ABC από τον Απ. Τσαούσογλου και σε σκηνοθεσία Π. Ανδρακάκου, με τους Αντ. Καφετζόπουλο, Κ. Κόκλα, Κλέλια Ρένεση, Ζέτα Δούκα, Δ. Μακαλιά και Γ. Τζαβάρα. Στον ΑΝΤ1 έχουν αρχίσει τα γυρίσματα για τις «Καλές δουλειές», που γράφει η Ρένα Ρίγγα, με τους Π. Φιλιππίδη και Φαίη Ξυλά. Το επόμενο διάστημα αρχίζουν τα γυρίσματα για τις «Τρίχες» του Αλ. Ρήγα, αλλά και για το ψυχολογικό δράμα της Στέλλας Βασιλαντωνάκη «Εκδρομή», που θα σκηνοθετήσει ο Αλ. Πανταζούδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή