Το γέλιο επιζητούν οι τηλεθεατές

Το γέλιο επιζητούν οι τηλεθεατές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν καιρώ θα δούμε πώς θα επηρεάσουν οι αλλαγές σε πρόσωπα –όπως η Αλκηστις Μαραγκουδάκη, που ανέλαβε τη διεύθυνση προγράμματος του ΣΚΑΪ– αλλά και στα προγράμματα των καναλιών (έρχονται «Your face sounds familiar» – ΑΝΤ1, «Just the two of us» – Mega, καθώς και «Μπορώ» με την Αννα Δρούζα – ΣΚΑΪ κ.ά.) τις συνήθειες θέασης του τηλεοπτικού κοινού. Πάντως, προς το παρόν η πλειονότητα των τηλεθεατών στρέφεται σε προγράμματα που θα κάνει το χειλάκι τους να σκάσει, επιζητώντας το λυτρωτικό γέλιο, έστω και το γλυκόπικρο.

Προκύπτει αυτό και από τα top 10 της Nielsen Audience Measurement, με τα δημοφιλέστερα προγράμματα της σεζόν για το διάστημα από 1/10/2013 έως 19/2/2014. Την πρωτιά κρατά το β΄ ημίχρονο της αναμέτρησης της εθνικής ποδοσφαίρου απέναντι στη Ρουμανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ (Mega, 19/11/2013: 2,91 εκατομμύρια τηλεθεατές και 59,1% μερίδιο επί των ανοιχτών δεκτών), που καταλαμβάνει και άλλες τρεις θέσεις, με ισάριθμες αναμετρήσεις της. Ωστόσο, στη δεύτερη θέση πέρασε η θεότρελη κωμική σειρά της… ατάκας, «Κάτω Παρτάλι», που υπογράφει ο Λ. Παπαπέτρου (Mega, 17/2: 2,5 εκατ. τηλεθεατές και 53,2%), και στην τέταρτη το πολυσυζητημένο, όσο και αμφιλεγόμενο, «Αλ Τσαντίρι νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Alpha, 18/2: 2,05 εκατ. τηλεθεατές και 43,9%). Στην πέμπτη θέση εμφανίζονται τα «Κλεμμένα όνειρα» (Mega, 3/2/2014: 2,03 εκατ. τηλεθεατές και 43,9%), ενώ την έκτη θέση καταλαμβάνει το «Dancing with the stars» (ΑΝΤ1, 2/2/2014: 1,88 εκατ. και 44,6%) και την ένατη το μουσικό σόου «The voice of Greece» (ΑΝΤ1, 10/1/2014: 1,78 εκατ. και 37,7%). Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στην όγδοη θέση βρίσκεται η μέτρια κινηματογραφική κωμωδία του Στρ. Μαρκίδη «Λάρισα εμπιστευτικό» με πρωταγωνιστές πλειάδα τηλεοπτικών ηθοποιών (Mega, 16/2/2014: 1,79 εκατ. τηλεθεατές και 40,5%).

Για όσους προτιμούν τις κωμικές σειρές, να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα στο «Κάτω Παρτάλι» (Mega) η Βίβιαν, κατά κόσμον Νάντια Κοντογεώργη, παραδίδει μαθήματα… σαβουάρ βιβρ και φεμινισμού, ενώ άνω–κάτω φέρνει τους ήρωες του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» (Alpha, Δευτέρα) ο Θ. Τσαλταμπάσης και του «Με τα παντελόνια κάτω» (Mega, Τετάρτη) ο Γ. Ζουγανέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή