Προτίμησαν… μουρμούρα από Eurovision

Προτίμησαν… μουρμούρα από Eurovision

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρουμε πόσοι θα παρακολουθήσουν στον β΄ ημιτελικό της 8ης Μαΐου τους Freaky Fortune feat. RiskyΚidd και το χορευτικό τραγούδι τους «Rise Up», στην προσπάθειά τους να περάσουν στον μεγάλο τελικό της 59ης Eurovison, που θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες αργότερα στην Κοπεγχάγη. Πάντως, την επιλογή του νεανικού γκρουπ, που σαράντα χρόνια μετά την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision, θα είναι ο 35ος εκπρόσωπός μας στη διοργάνωση, είδαν την περασμένη Τρίτη στη Δημόσια Τηλεόραση αρκετά λιγότεροι από πέρυσι, 883.000 τηλεθεατές, ενώ το μερίδιο επί των ανοικτών τηλεοράσεων ήταν 18,2% (από 1.072.000 και 22% μερίδιο το 2013).

Ο ελληνικός τελικός, που ήταν μία από τα ίδια –με εξαίρεση την επιστροφή στο παρελθόν με τους Ελπίδα, Πασχάλη, Μπέσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Γουίλιαμς κ.ά.– κατέλαβε μόλις την έκτη θέση του ημερήσιου τηλεβαρόμετρου της Nielsen Audience Measurement. H πλειονότητα του τηλεοπτικού κοινού προτίμησε να δει τα αγαπημένα του ελληνικά σίριαλ, δηλαδή τα «Κλεμμένα όνειρα» (Mega, 1.510.000 τηλεθεατές και 29,8%), το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» (Alpha, 1.500.000 και 30,4%) και «Το σπίτι της Εμμας» (Mega, 1.079.000 και 23,4%). Ακόμη πιο λίγοι είδαν αργότερα την αυτοβιογραφική «Ερευνα» του Π. Τσίμα για τα 50 χρόνια του Δ. Σαββόπουλου στο ελληνικό τραγούδι (Mega, 367.000 τηλεθεατές και 12,1%). Μια εκπομπή, στην οποία ο τραγουδοποιός ξετύλιξε τις αναμνήσεις του, ήταν συγκινητικός και ουσιαστικός μιλώντας για μουσική και πολιτική, και επισήμανε «αυτό που πέτυχε ο Τσιτσάνης, ήταν ένα κράμα Ανατολής και Δύσεως, ο ελληνικός πολιτικός βίος δεν το έχει πετύχει ακόμη… Μου θυμίζουν πολλές φορές οι πολιτικοί μας κάποιο παιδί από το Αιγάλεω που προσπαθεί να κάνει τον Ρόρι Γκάλαχερ να παίξει σαν τον Τζίμι Χέντριξ!».

Οσο για τους λάτρεις της ελληνικής κωμωδίας, να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη Τρίτη αρχίζει στον ΑΝΤ1 η κωμωδία της Ρένας Ρίγγα, «Καλές δουλειές» (22.15), με τον Πέτρο Φιλιππίδη, πρώην σεφ να κάνει ό,τι δουλειά πέσει στα χέρια του, για να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για να αποφυλακισθεί η συλληφθείσα για χρέη σύζυγός του. Δίπλα του οι Φαίη Ξυλά, Αμαλία Νίνου, Αιμιλία Δρίβα. Στο Mega, την Πέμπτη καταφθάνει η ελληνική εκδοχή του πολυβραβευμένου «Modern family» (22.20), με τους Αντ. Καφετζόπουλο, Κ. Κόκλα, Ζέτα Δούκα, Κλέλια Ρένεση, Δ. Μακαλιά, Γ. Τζαβάρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή