Επιβίωση σε έναν κόσμο χωρίς ηλεκτρισμό

Επιβίωση σε έναν κόσμο χωρίς ηλεκτρισμό

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς Ιντερνετ, TV, ψυγείο, εν ολίγοις χωρίς καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα. Eνα παγκόσμιο μπλακ άουτ αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων όπως την ξέρουμε μέσα σε μία νύχτα, στην περιπετειώδη σειρά δράσης και επιστημονικής φαντασίας «Revolution», που αρχίζει στο Star αύριο και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή, στις 17.50.

Σύμφωνα με τo σενάριο της σειράς, την οποία υπογράφουν ο δημιουργός του «Supernatural» Ερικ Κρίπκε και ο μετρ των μεταφυσικών σειρών δράσης, παραγωγός Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, 15 χρόνια μετά την παγκόσμια συσκότιση, η ανθρωπότητα έχει επιβιώσει, αλλά η ζωή των ανθρώπων βρίσκεται στα επίπεδα που ήταν πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση. Δεν υπάρχουν οι μεγαλουπόλεις, αλλά μικρές κοινότητες από κατοίκους που εκτρέφουν ζώα και καλλιεργούν την τροφή τους για να επιζήσουν. Η ζωή μοιάζει να κυλάει ειδυλλιακά, όμως τα πράγματα δεν είναι αυτό που φαίνονται, όπως διαπιστώνει σύντομα η νεαρή Τσάρλι Μάθεσον, καθώς η διορισμένη τοπική αστυνομία, κατά τις επιταγές του απολυταρχικού καθεστώτος που ασκεί την εξουσία, σκοτώνει τον πατέρα της, ο οποίος φαίνεται πως είχε κάποια σχέση με το μπλακ άουτ. Η Τσάρλι θα ξεκινήσει ένα ταξίδι με σκοπό την εύρεση απαντήσεων σε όσα συνέβησαν στο παρελθόν, αλλά και τη διεκδίκηση του μέλλοντος. Θα συναντήσει ηρωικούς αγωνιστές, αλλά και πολιτοφυλακές, ενώ ένα μενταγιόν σε σχήμα καρδιάς (που κρύβει στο εσωτερικό του μια μονάδα flash USB) αποτελεί το κλειδί για τις εξελίξεις. Την Τσάρλι υποδύεται η Ελληνοκαναδή Τρέισι Σπυριδάκος ενώ παίζουν ακόμη οι Μπίλι Μπερκ, Ελίζαμπεθ Μίτσελ, Ζακ Ορθ και Τζιανκάρλο Εσποζίτο.

Ο 1ος κύκλος της σειράς έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2012 και τον παρακολούθησαν κατά μέσον όρο 11 εκατομμύρια τηλεθεατές. Το «Revolution» κατέκτησε το βραβείο People’s Choice Award για την καλύτερη σειρά τηλεοπτικού δικτύου το 2013, ενώ ο Κρίστοφερ Λένερτζ που υπογράφει τη μουσική κέρδισε το βραβείο στα BMI TV Music Awards για το 2013. Στη σειρά υπάρχουν πολλές αναφορές στο έργο του συγγραφέα Στίβεν Κινγκ. Τα γυρίσματα γίνονται στην περιοχή Γουίλμινγκτον στη Βόρεια Καρολίνα.

Εάν βλέπατε το «Terra Nova» ή σας άρεσε το φιλμ «The postman» με τον Κέβιν Κόστνερ, μάλλον θα κολλήσετε στη μικρή οθόνη, ενώ στα συν είναι τα πανέμορφα τοπία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή