Μια νοσοκόμα με εξάρτηση στα παυσίπονα

Μια νοσοκόμα με εξάρτηση στα παυσίπονα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ασυνήθιστη νοσοκόμα έχει ηρωίδα η μαύρη κωμωδία της Showtime («Dexter», «Californication») «Nurse Jackie», με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με ΕΜΜΥ για την ερμηνεία της Εντι Φάλκο («Σοπράνος», «30 Rock»), που κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ, με διπλό επεισόδιο την Παρασκευή 11/4, στη 01.15.

Πρόκειται για μια νοσοκόμα γεμάτη ελαττώματα, η οποία προσπαθεί να επιβιώσει στο τρελό περιβάλλον του τμήματος επειγόντων περιστατικών, αλλά και στην άστατη προσωπική της ζωή, καταναλώνοντας τα παυσίπονα σαν καραμέλες, ώστε να αντεπεξέλθει στο καθήκον, μέρα και νύχτα. Αν και είναι καλή σύζυγος και μητέρα, καθώς και από τις καλύτερες στον τομέα της, που συναγωνίζεται ακόμη και τους γιατρούς σε γνώση, η Τζάκι είναι εθισμένη στα παυσίπονα και δεν διστάζει να κάνει ακόμη και σεξ με ένα φαρμακοποιό για να αποκτήσει τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που της χρειάζονται, ενώ παράλληλα διατηρεί και εξωσυζυγική σχέση με ένα γιατρό. Μάλιστα, το πρώτο επεισόδιο της σειράς, όπου τη βλέπουμε να προσφεύγει στον φαρμακοποιό Εντι Γουόλζερ, όχι μόνο για ηθική, αλλά και για «χημική» υποστήριξη, προκάλεσε τις αντιδράσεις του συλλόγου νοσοκόμων της Νέας Υόρκης.

Ενδεικτικά αυτών που ζει είναι όσα θα δούμε στην πρεμιέρα: Η δύσκολη μέρα της Τζάκι στο νοσοκομείο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο με την άφιξη της νέας και άπειρης νοσηλεύτριας Ζόι, και τις απαιτήσεις του «ζωηρού» γιατρού δρα Κούπερ. Η «χημική» υποστήριξη από τον φαρμακοποιό Εντι Γουόλζερ είναι απαραίτητη. Στο σπίτι, η Τζάκι και ο Κέβιν, ο σύζυγός της, ανησυχούν για τη μεγαλύτερη κόρη τους, την Γκρέις, η οποία παρουσιάζει συμπτώματα έντονου άγχους. Στο νοσοκομείο, ένας εξαγριωμένος ασθενής χτυπάει την Τζάκι, η οποία για να αντιμετωπίσει τον πόνο ρίχνει στον καφέ της ένα πανίσχυρο αναλγητικό. Δυστυχώς, ο καφές με το «μυστικό» περιεχόμενο θα καταλήξει στα χέρια της προϊσταμένης της…

Συμπρωταγωνιστούν οι Eve Best, Peter Facinelli, Merritt Wever, Haaz Sleiman, Paul Schulze, Anna Deavere Smith, Dominic Fumusa.

Μια «έξυπνη, καυστική αλλά και συναισθηματική» σειρά, η οποία συγκέντρωσε στην πρεμιέρα της ένα εκατομμύριο τηλεθεατές, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα του καλωδιακού Showtime, και η οποία διανύει στις ΗΠΑ την έκτη της σεζόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή