Στο πνεύμα των ημερών τα κανάλια

Στο πνεύμα των ημερών τα κανάλια

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κατανυκτικό πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας προσαρμόζονται τα κανάλια χαμηλώνοντας τους τόνους και αντικαθιστώντας σταδιακά τις ελληνικές σειρές (Μ. Δευτέρα θα παίξουν «Κλεμμένα όνειρα», «Κάτω Παρτάλι» και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», ενώ κανονικά θα προβληθούν «Το βαλς των δώδεκα θεών» και«Μπρούσκο») με θρησκευτικές σειρές και ταινίες (θα δούμε από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» του Τζεφιρέλι, στον ΑΝΤ1, μέχρι τη νέα έκδοση του «Μπεν Χουρ» των 11 Οσκαρ, που γύρισε ο γιος του παραγωγού του Γουίλιαμ Γουάιλερ με τον Τζόζεφ Μόργκαν, στον ΣΚΑΪ). Εμείς ξεχωρίσαμε κάποια επίκαιρα ντοκιμαντέρ που έχουν προγραμματίσει ΣΚΑΪ και ΔΤ:

Πρόκειται για δύο ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη Παπαλιού, που γυρίστηκαν στο πλαίσιο της σειράς «Δεν είσαι μόνος» (ΔΤ). Το ένα με τίτλο «Η ουτοπία της εξουσίας» (Μ. Πέμπτη,16.10) στο οποίο συμμετέχει η Ελένη Γλύκατζη–Αρβελέρ, ασχολείται με τα όσα κηρύσσει το Ευαγγέλιο σχετικά με την εξουσία και το κατά πόσο αποτελεί αλλοίωση του ήθους του παραδείσου, δεδομένου ότι δύο χιλιάδες χρόνια μετά, το μήνυμα του Χριστού για ισοτιμία και δικαιοσύνη παραμένει ζητούμενο για την ανθρωπότητα. Το δεύτερο, με τίτλο «Εγώ, ο Μανουήλ Πανσέληνος – ένας φανταστικός βίος» (Μ. Παρασκευή, 16.10), στο οποίο συμμετέχει ο π. Σταμάτης Σκλήρης, ασχολείται με τον μεγαλύτερο ζωγράφο της βυζαντινής τεχνοτροπίας που ζωγράφισε τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του 13ου αιώνα στο Πρωτάτο και στις άλλες μονές του Αγίου Ορους.

Την ίδια ημέρα, ο ΣΚΑΪ προβάλλει ένα δίπτυχο του Discovery Channel με τίτλο «Θεωρίες συνωμοσίας» (Μ. Πέμπτη, 22.15 και Μ. Σάββατο, 10.00) που αναζητεί την αλήθεια γύρω από τις προσωπικότητες που ενδεχομένως επηρέασαν τον Ιησού και συνέβαλαν στη διαμόρφωση του επαναστατικού του μηνύματος από την ηλικία των 12 ετών έως τα 30 του χρόνια, για τα οποία δεν υπάρχει αναφορά στη Βίβλο. Το πρώτο μέρος του δίπτυχου αναφέρεται στη Μαρία Μαγδαληνή. Ακόμη ο ΣΚΑΪ θα προβάλει τη Μ. Παρασκευή το ντοκιμαντέρ της Granada «Οι Αγιοι Τόποι από ψηλά» (13.00), καθώς και το ντοκιμαντέρ του Discovery «Βιβλικές καταστροφές: είμαστε έτοιμοι» (20.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή