Στον ρυθμό της 59ης Eurovision

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρουμε τι πρόγραμμα θα εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ από τις 5 Μαΐου και εντεύθεν, αφού μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το κανάλι, που αποτελεί μετεξέλιξη της Δημόσιας Τηλεόρασης, δεν είχε ενημερώσει για το νέο του πρόγραμμα, κάτι ασυνήθιστο στα τηλεοπτικά χρονικά για σταθμό που αλλάζει το σήμα του και ανανεώνει το πρόγραμμά του φιλοδοξώντας να προσελκύσει τους τηλεθεατές στη συχνότητά του. Ομως, το κείμενο αφορά την απολαυστική, όσο και ενοχική, συνήθεια της παρακολούθησης της Εurovision.

Πανέτοιμοι είναι τόσο οι διοργανωτές όσο και οι φαν του θεσμού, για τον 59o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη στις 6, 8 και 10 Μαΐου (Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, στις 22.00) και θα μεταδοθεί απευθείας από το κρατικό κανάλι. Στον β΄ ημιτελικό της Πέμπτης οι Freaky Fortune και ο Riskykidd με το «Rise Up» θα διεκδικήσουν ένα από τα δέκα εισιτήρια του μεγάλου τελικού του Σαββάτου, που θα πραγματοποιηθεί στο B&W Hallerne σε μια από τις μεγαλύτερες σκηνές στην ιστορία της Eurovision, σε σχήμα διαμαντιού. Οπως είδαμε στις πρόβες των Ελλήνων καλλιτεχνών, στη σκηνή θα εμφανιστούν εκτός από τους Freaky Fortune και τον Riskykidd στα φωνητικά ο Μιχάλης Ζέης και ο Βασίλης Μαθόπουλος. Τους πέντε συνοδεύει ο Αρμένιος αθλη­τής Αρτούρ Γερεμιάν. Το εύρημα της σκηνικής παρουσίας τους είναι ένα τραμπολίνο (!) που βρίσκεται στο πίσω μέρος της σκηνής. Στα δύο λεπτά του τραγουδιού ο αθλητής ξεκινάει τις φιγούρες στο τραμπολίνο και στο κόψιμο του τραγουδιού ανεβαίνει ο Νικόλας και ο Riskykidd και η κάμερα κάνει slow motion στον αθλητή. Το τραγούδι τελειώνει και με τους τρεις να προσγειώνονται πάνω στο τραμπολίνο! Στο background κυβικά σχήματα που πετούν, μεγαλώνουν και χτυπούν σαν καρδιές.

Η Ελλάδα, με βάση τα μέχρι τώρα προγνωστικά, προκρίνεται στον τελικό του Σαββάτου. Από τις 37 συμμετοχές που διαγωνίζονται φέτος, μεγαλύτερη αίσθηση κάνουν τα τραγούδια της Αρμενίας, της Σουηδίας και της Βρετανίας.

Τους δύο ημιτελικούς θα παρουσιάσει η Μαρία Κοζάκου, ενώ στον σχολιασμό του τελικού θα συμμετάσχει και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή