Διαμαρτυρία της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κατά ΝΕΡΙΤ

Διαμαρτυρία της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κατά ΝΕΡΙΤ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kατά της ΝΕΡΙΤ αποφάσισε να προσφύγει η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, διαμαρτυρόμενη για «έλλειψη αντικειμενικότητας και αδιαφάνεια» στη διαδικασία επιλογής τηλεοπτικού προγράμματος. Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΕΣ αναφέρει ότι αμφισβητεί τη διαδικασία «που ακολουθήθηκε για την επιλογή τηλεοπτικού προγράμματος κατόπιν της “Κατεπείγουσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος Παραγωγών/Δημιουργών – Α΄ Φάση”». Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητεί αφενός να ανασταλεί προσωρινά η διαδικασία ένταξης των εγκεκριμένων τηλεοπτικών εκπομπών στο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ και αφετέρου να της χορηγηθούν «αντίγραφα των εγγράφων εισηγήσεων των επιτροπών που επελήφθησαν της επιλογής». Το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής θα συζητηθεί αύριο, Πέμπτη, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία -η «καλλιτεχνική και επαγγελματική ένωση των σκηνοθετών του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης από το έτος 1974»- υποστηρίζει πως οι εν λόγω 20 εκπομπές επελέγησαν από ένα σύνολο 680 προτάσεων με ρυθμούς κατεπείγοντος και με «διαδικασίες εντελώς συνοπτικές, που δημιουργούν πολλά ερωτήματα για το αν τηρήθηκαν οι αρχές της αμεροληψίας, της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας». Προσθέτει, μάλιστα, ότι με απόφαση του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ «παρακάμφθηκε τελείως για τη συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής ο Κανονισμός Προμήθειας Ψηφιακού, Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ που είχε ψηφιστεί από το ίδιο Δ.Σ. μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα», ενώ τα πρακτικά και το σκεπτικό των αρμόδιων ολιγομελών επιτροπών «ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν, παρότι η ΕΕΣ το ζήτησε επίμονα».

Κλείνοντας, τα μέλη της Εταιρείας ζητούν συνάντηση με τον «νέο πολιτικό προϊστάμενο της ΝΕΡΙΤ, κ. Κεδίκογλου», με σκοπό «να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών στις προμήθειες και στην εν γένει λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή