Η ώρα του τελικού της Eurovision

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε πραγματοποιηθεί ο β΄ ημιτελικός της Eurovision 2014 στην Κοπεγχάγη, για να ξέρουμε πώς τα πήγε η ελληνική συμμετοχή. Πάντως, τα στοιχήματα έδιναν άνετη πρόκριση στους Freaky Fortune και Risky Kidd με το «Rise Up», τους Μιχάλη Ζέη και Βασίλη Μαθόπουλο στα φωνητικά και τον Αρμένιο αθλητή Αρτούρ Γερεμιάν στο τραμπολίνο, στον σημερινό μεγάλο τελικό, που θα προβάλει η ΝΕΡΙΤ, στις 22.00.

Κατά τα άλλα, παραμένει ένα «δυνατό» τηλεοπτικό προϊόν η Eurovision, όπως διαπιστώσαμε βλέποντας τον πρώτο ημιτελικό στην υπερσύγχρονη σκηνή B&W Hallerna και την εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι Δανοί. Τον πρώτο ημιτελικό σφράγισαν οι αποδοκιμασίες για το ρωσικό τραγούδι, με τις 17χρονες δίδυμες Tolmachevy sisters, που πέρασαν στον τελικό, όπως και η συμμετοχή της Ουκρανίας, με τη Mariya Yaremchut. Ωστόσο, κατά την έξοδό τους από την αρένα, Ρώσοι και Ουκρανοί φαν του θεσμού δήλωσαν ότι σε έναν τέτοιο διαγωνισμό δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Θέμα έχει τεθεί και με το πού θα πιστωθούν οι ψήφοι της Κριμαίας. Εκτός από το πολιτικό μήνυμα ο πρώτος ημιτελικός είχε επί σκηνής ένα μοντέρνο χορευτικό με το διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, «Το ασχημόπαπο», τον κύβο του Ρούμπικ, πατινάζ, χορευτή σε ρόδα, αλλά και μια κούνια, μέχρι τη Βαλεντίνα Μονέτα να κερδίζει το εισιτήριο για τον τελικό στην τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της για το Σαν Μαρίνο, και μια παρέα από δασκάλους, τους Ισλανδούς Pollaponk, οι οποίοι επίσης πέρασαν, ντυμένους σε διάφορα χρώματα να παραπέμπουν σε πολύχρωμες καραμέλες. H πιο εκκεντρική συμμετοχή είναι αυτή της drag τραγουδίστριας Concita Wurst από την Αυστρία, που συνδυάζει το ανδρόγυνο στυλ. Στα φαβορί παραμένουν η Αρμενία, η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία και η Νορβηγία. Στον τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Δανία, που συμμετέχουν απευθείας στον τελικό. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν καλώντας το 90111199ΧΧ (τα δύο τελευταία νούμερα αφορούν τη σειρά εμφάνισης) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας (κόστος 0,61 ευρώ μαζί με ΦΠΑ).

Τον σχολιασμό θα κάνει η Μαρία Κοζάκου μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή