Ανεβαίνει το θερμόμετρο του Μουντιάλ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο του Μουντιάλ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρουμε πώς τα πήγε η Εθνική στη δεύτερη αναμέτρησή της στο Μουντιάλ 2014 απέναντι στην Ιαπωνία. Πάντως, όλο και περισσότεροι τηλεθεατές συντονίζονται στη ΝΕΡΙΤ και τη ΝΕΡΙΤsports για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ ομάδες όπως η Χιλή, που απέκλεισε τη δις τιτλούχο Ισπανία, βαδίζοντας στον δρόμο που άνοιξε η Ολλανδία, αλλά και η Κόστα Ρίκα (που κέρδισε την Ουρουγουάη) ή το Μεξικό (που πήρε ισοπαλία από τη Βραζιλία), και οι παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Ιταλία και η Γερμανία, ταράζουν τα νερά στη διοργάνωση, που διανύει τη δεύτερη εβδομάδα της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen για την πρώτη εβδομάδα του Μουντιάλ (12-18/6) τo μερίδιo της ΝΕΡΙΤ έφτασε το 9,8% και της ΝΕΡΙΤsports το 9,4%, δηλαδή μαζί άγγιξαν το 19,2%, έναντι 15,6% του Mega, 15,1% του ANT1 και 13,5% του Alpha.

Οσο για τις αναμετρήσεις που παρακολουθήσαμε έως τώρα; Είδαμε τον αγώνα της Εθνικής με την Κολομβία (16/6: 1.933.000 τηλεθεατές και 66,2%), την αναμέτρηση της διοργανώτριας Βραζιλίας με την Κροατία (12/6: 1.785.000 τηλεθεατές και 46,4%), αλλά και τους αγώνες Ολλανδία – Ισπανία (13/6: 1.318.000 τηλεθεατές και 32,5%), Βραζιλία – Μεξικό (17/6) και Ισπανία – Χιλή (18,6%) -σε παράλληλη μετάδοση των δύο καναλιών πάνω από 1 εκατομμύριο, τηλεθεατές-, Γερμανία – Πορτογαλία (16/6: 889.000 και 32,3%).

Η κάλυψη των αγώνων από πλευράς ΝΕΡΙΤ; Δυστυχώς δεν μας εξέπληξαν θετικά οι σχολιαστές. Ειδικά μετά τα μεσάνυχτα λέγονται απίθανα πράγματα, ενώ είναι πολύ ενοχλητικό ότι οι μεταδόσεις γίνονται από το στούντιο. Εκτός φυσικά από τη μετάδοση της Εθνικής, που την έκανε ο Αλέξης Σπυρόπουλος, ο οποίος ήταν εξαιρετικός. Η αθλητική εκπομπή που προηγείται ή ακολουθεί τους αγώνες είναι συχνά βαρετή, και αναρωτιέται κανείς ποιος κάθεται και τη βλέπει. Ως τηλεοπτική κάλυψη η εικόνα που έρχεται από τη Βραζιλία είναι καλή, αν και στους ποδοσφαιρόφιλους λείπει η ποικιλία στα ριπλέι, καθώς δεν βλέπουμε πολλές φάσεις σε επανάληψη.

Την εβδομάδα που έρχεται ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων και το Σάββατο 28/6 αρχίζει ο πρώτος γύρος των νοκ άουτ. Για όσους δεν αρκούνται στην μπάλα, να σημειώσουμε στις 27/6 την αυλαία για «Κλεμμένα όνειρα» (Mega) και «Μπρούσκο» (ΑΝΤ1), αλλά και την επικείμενη πρεμιέρα της βραβευμένης γλυκόπικρης κωμωδίας «The Big C» (Mega).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή