Ο Τρίερ (θα) κάνει τηλεόραση

Ο Τρίερ (θα) κάνει τηλεόραση

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο διάσημος σκηνοθέτης να μην έχει προλάβει να ολοκληρώσει τη συγγραφή του σεναρίου και τα γυρίσματα να έχουν προγραμματιστεί για το 2016, αλλά η είδηση ότι ο Λαρς φον Τρίερ θα γυρίσει μια αγγλόφωνη τηλεοπτική σειρά, έχει ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου.

Δεν είναι καθόλου περίεργο. Ο δημιουργός του Δόγματος, που τάραξε τα λιμνάζοντα κινηματογραφικά ύδατα της Ευρώπης, με την τόλμη του, έχει στην καριέρα του τηλεοπτικές περγαμηνές προτού γίνει τόσο γνωστός. Ακόμα και τότε είχε δώσει στη μικρή οθόνη τα δείγματα γραφής που τον ξεχώρισαν, πριν έρθει η επιτυχία της ταινίας «Δαμάζοντας τα κύματα» και άλλων ανατρεπτικών φιλμ με την υπογραφή του, όπως το «Nymphomaniac».

Η πρόσφατη ανακοίνωση –που έγινε από την παραγωγό του, Λουίζ Βεστ– έχει κάνει τους φανατικούς του να αναρωτιούνται πώς θα είναι αυτή η μικρή τηλεοπτική σειρά, η οποία έχει τον προσωρινό τίτλο «Τhe house that Jack built» (Το σπίτι που έχτισε ο Τζακ). Το πιθανότερο είναι ότι θα διαθέτει πλειάδα ηθοποιών καθώς ο Τρίερ αρέσκεται να συμπεριλαμβάνει πολλά διαφορετικά πρόσωπα στο καστ. Αλλωστε έχει ήδη συνεργαστεί με τρανταχτά ονόματα, όπως ο Κρίστιαν Σλέιτερ, η Σαρλότ Γκενσμπούργκ, ακόμα και η προσφάτως αποδημήσασα Λορίν Μπακόλ. (Η μόνη που έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να ξανασυνεργαστεί είναι η Μπγιορκ.) Οι γνώστες εικάζουν πάντως ότι μπορεί να κάνει πρόταση για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Κίφερ Σάδερλαντ.

Το σπουδαιότερο είναι ότι ο Δανός σκηνοθέτης θα έχει την υποστήριξη της εξαιρετικής παραγωγής του DR, του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της πατρίδας του, που έχει βγάλει «διαμάντια» όπως η σειρά «Borgen», που γνώρισε διεθνή επιτυχίθα. Θα μπορούσε κάποιος να το παρομοιάσει με το BBC της σκανδιναβικής χώρας και το καλό είναι πως οι επικεφαλής του δεν παρεμβαίνουν ποτέ με λογοκρισία στις παραγωγές. Συνεπώς το αποτέλεσμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή