Μεγάλη Εβδομάδα, οι τόνοι κατεβαίνουν

Μεγάλη Εβδομάδα, οι τόνοι κατεβαίνουν

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν νοείται τηλεοπτική Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι, με τον Ρόμπερτ Πάουελ (Μ. Τρίτη – Μ. Σάββατο, ΑΝΤ1, 21.15). Ωστόσο, φέτος πέρα από τις κλασικές θρησκευτικές παραγωγές (π.χ. «Μπεν Χουρ», «Σπάρτακος»), τα κανάλια έχουν προγραμματίσει ολόφρεσκες μίνι σειρές και ταινίες, που ταιριάζουν στο πνεύμα των ημερών.

Ξεχωριστή στο τηλεμενού της Μ. Εβδομάδας είναι η πολυβραβευμένη, με μία Χρυσή Σφαίρα και 5 βραβεία Emmy, δραματική μίνι σειρά του HBO «Mildred Pierce», με πρωταγωνίστρια τη Βρετανίδα σταρ Κέιτ Γουίνσλετ (M. Τρίτη – Μ. Παρασκευή, 00.15, ΣΚΑΪ). Βασισμένη σε μια νουβέλα του Τζέιμς Κέιν η σειρά, περιγράφει τη ζωή μιας δυναμικής και ανεξάρτητης γυναίκας στην Καλιφόρνια των χρόνων της μεγάλης ύφεσης στη δεκαετία του ’30. Πρόσφατα χωρισμένη, με μοναδικό εφόδιο το ταλέντο της στη μαγειρική, η Μίλντρεντ αναζητεί μια δουλειά που θα επιτρέψει σ’ αυτή και τις δύο κόρες της να επιβιώσουν.

Λίγες ημέρες μετά την πρεμιέρα της στο BBC η ΝΕΡΙΤ θα προβάλει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «The ark» του Κένεθ Γκλένααν (Μ. Δευτέρα, 22.00), με τους Ντέιβιντ Θρέλφολ, Ασλεϊ Γουόλτερς, Τζόαν Γουόλεϊ, Νίκο Μιραλέγκρο, που εξιστορεί της βιβλική ιστορία του Νώε και της Κιβωτού. Επίσης θα μεταδοθούν μια νέα μεταφορά του αριστουργήματος του Τολστόι «Πόλεμος και ειρήνη» (Σάββατο-Μ. Δευτέρα, Μ. Τετάρτη-Μ. Παρασκευή, 00.30), από τη RAI (2007), κόστους 35 εκατ. δολαρίων, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ντόρνχελμ, με τους Αλεξάντερ Μπέιερ, Κλεμάνς Ποεζί, Αλέσιο Μπόνι, Μάλκομ Μακ Ντάουελ, Αντρεα Τζιορντάνα. Ακόμη, η μίνι σειρά «Αγιος Πέτρος» με τον Ομάρ Σαρίφ (Μ. Τετάρτη, Μ. Πέμπτη, 22.00, ΝΕΡΙΤ).

Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί τα θρησκευτικά ντοκιμαντέρ «Η νύχτα της ιεράς σινδόνης» (Μ. Πέμπτη, 23.15, ΝΕΡΙΤ), κάποια της σειράς «Μυστήρια της Βίβλου» του History Channel, όπως «Η ιστορία της δημιουργίας» (σήμερα, 20.10, ΝΕΡΙΤ), «Ιούδας» (Μ. Τρίτη, 22.00, ΝΕΡΙΤ), «Ιερουσαλήμ, η νεκρή πόλη» (Μ. Παρασκευή, 14.00, ΝΕΡΙΤ), αλλά και το «Duomo: ένα ανθρωπιστικό θαύμα» (Μ. Παρασκευή, 18.00, ΣΚΑΪ) του National Geographic και «Ρωμαϊκή αυτοκρατορία» (Μ. Παρασκευή, 19.00, Μ. Σάββατο, 20.00, ΣΚΑΪ) και «Ιησούς: η δημιουργία ενός μεσία» (Μ. Σάββατο, 22.00, ΣΚΑΪ) της Skyvision.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή