Ντέιβιντ Λέτερμαν: Ενα λαμπερό αντίο

Ντέιβιντ Λέτερμαν: Ενα λαμπερό αντίο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη το βράδυ έπεσαν οι τίτλοι τέλους για έναν αληθινό θρύλο της αμερικανικής τηλεόρασης. Ο Ντέιβιντ Λέτερμαν, επί 23 χρόνια οικοδεσπότης της βραδινής χιουμοριστικής εκπομπής «Late Show» και 33 συνολικά στο συγκεκριμένο είδος εκπομπής, αποφάσισε να αποσυρθεί και το τελευταίο του σόου ήταν όσο λαμπερό και συγκινητικό άρμοζε στην περίσταση.

Εκατοντάδες ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές και γενικότερα άνθρωποι της βιομηχανίας του θεάματος έχουν παρελάσει από το στούντιό του όλα αυτά τα χρόνια. Ανάμεσά τους, τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ, (πατέρας και υιός Μπους, Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα), οι οποίοι μάλιστα την Τετάρτη έστειλαν το δικό τους ιδιαίτερο αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον 68χρονο παρουσιαστή. Εκτός αυτών, η τελευταία εκπομπή περιείχε ακόμα πολλούς εκλεκτούς καλεσμένους όπως ο Μπιλ Μάρεϊ, η Τίνα Φέι και ο (γενειοφόρος) Τζιμ Κάρεϊ, ενώ το μουσικό κομμάτι ανέλαβαν οι αγαπημένοι του Foo Fighters. Παρά το γενικότερο συγκινησιακό κλίμα, ο ίδιος ο Λέτερμαν διατήρησε το χαρακτηριστικό κουλ ύφος του με την αντισυμβατικότητα και τον έντονο –σήμα κατατεθέν– αυτοσαρκασμό του. Μιλώντας για όλη την αναγνώριση που έχει λάβει τελευταία, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάντε μου τη χάρη και κρατήστε λίγη και για την κηδεία μου».

Ο Ντέιβιντ Λέτερμαν, ως παρουσιαστής-σόουμαν, ήταν από εκείνους τους τελευταίους εκπροσώπους της κάπως παλιομοδίτικης αλλά απολαυστικής αμερικανικής τηλεόρασης. Εκτός αυτού, πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν πως τέτοιου είδους εκμπομπές έχουν αντιγραφεί σχεδόν από τους πάντες ανά τον πλανήτη τις τελευταίες δεκαετίες, με καλύτερα ή χειρότερα αποτελέσματα. Σε καθαρά αμερικανικό πλαίσιο, η εκπομπή του Λέτερμαν, όπως και του ανταγωνιστή του Τζέι Λένο ή της Οπρα Γουίνφρεϊ, αποτέλεσαν θεσμό για έναν λαό, του οποίου η σχέση με τους τηλεοπτικούς του «ήρωες» είναι ισχυρότερη από κάθε άλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή