ΕΡΤ… ελέησον

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειδιάματα προκαλεί η σειρά συναντήσεων που είχε έως τώρα ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, με διαφόρους θεσμικούς παράγοντες για να παραχωρήσει τηλεοπτικό χρόνο στην προβολή του έργου τους. Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο στις αρχές της εβδομάδας, χθες ο κ. Τσακνής επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. «Πάντα έβλεπα και τώρα, με τη θεσμική μου ιδιότητα, θα παρακολουθώ στενά τον δραστικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου στην αντιμετώπιση της φτώχειας», είπε ο κ. Τσακνής, με τη δήλωσή του να παραπέμπει εκφοβιστικά –έστω και με λοξή ερμηνεία– στην περίφημη ταινία «Οι ζωές των άλλων», τη γερμανική ταινία του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ.

Δεν πειράζει, όμως, αφού ο κ. Τσακνής αμέσως παρακάτω υποσχέθηκε κάτι όμορφο. «Η ΕΡΤ θα προβάλλει τις δραστηριότητες της Εκκλησίας για ένα λαό που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα», δήλωσε. Αρα, ας μην ξαφνιαστούμε δυσάρεστα εάν ο Λάμπης Ταγματάρχης, που «έκοψε» το κυριακάτικο «Αρχονταρίκι» από την ΕΡΤ, βάλει την υπογραφή του για την επιστροφή του (η ζωή έχει γυρίσματα, αλλά μερικοί έχουν αυτί που δεν το πιάνει ο ιδρώτας). Επί σχεδόν 20 χρόνια η εκπομπή προβαλλόταν με παρουσιαστή τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Στις 27 Μαρτίου 2011, ο τότε πρόεδρος της ΕΡΤ και νυν διευθύνων σύμβουλός της Λάμπης Ταγματάρχης αποφάσισε, επιτέλους, να την αποσύρει, βάζοντας στη θέση της μία οικολογική σειρά.

Η ουσία για τη δύσμοιρη ΕΡΤ και το πώς εννοούν τη λειτουργία της οι πολιτειακοί, θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες του τόπου μας αποτυπώνεται στη δήλωση του κ. Ιερωνύμου: «Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο κ. Τσακνής και οι συνεργάτες του να μας δώσουν δείγματα ώστε να τους χειροκροτήσουμε, και τον παρακαλώ να δώσει και στην Εκκλησία ένα κομμάτι από το πρόγραμμα της ΕΡΤ».

Χειροκροτήστε!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή