Τα ρούχα δεν κάνουν το δελτίο ειδήσεων

Τα ρούχα δεν κάνουν το δελτίο ειδήσεων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορισμένες φορές το παρακάνουν oι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων. Ξεφεύγουν με τις ενδυματολογικές τους επιλογές, αλλά και με την όλη εικόνα τού τι σημαίνει λέω ειδήσεις στην τηλεόραση. Με μάτια βαμμένα μαύρα μεσημεριάτικα και χτένισμα από το οποίο δεν λοξοδρομεί ούτε μία ατίθαση τρίχα, με υπερβολικά βαρύ μακιγιάζ σαν μάσκα οι περισσότερες γυναίκες έως το βράδυ, πολλοί και πολλές που παρουσιάζουν δελτία αποσπούν την προσοχή των τηλεθεατών με την εικόνα τους. Οι ειδήσεις μοιάζουν έτσι να συγκεντρώνουν την προσοχή μερίδας ιδίως του γυναικείου κοινού, όχι μόνο για ό,τι μας μεταφέρουν, αλλά και για τις στυλιστικές επιλογές των πρωταγωνιστών τους.

Από τότε που οι σκηνοθέτες άρχισαν να επιβάλλουν στους δημοσιογράφους να στέκονται όρθιοι, στους θεατές μοιάζει να ανατίθεται ο ρόλος του κριτή. Πουκάμισα με έντονα ντεσέν που αποσπούν την προσοχή, καλογυμνασμένα ώριμα μπάτσα σε πρώτη θέα λες και θέλουν να δηλώσουν «εγώ είμαι η ομορφότερη», στενές φούστες που ισορροπούν σε 20ποντα, είναι μέρος μιας πασαρέλας της οποίας οι «ενορχηστρωτές» δεν εννοούν να καταλάβουν την έννοια της απλότητας και, γιατί όχι, της λιτότητας. Είναι αλήθεια ότι τα κοσμήματα αντικαταστάθηκαν με άλλα λιγότερο φανταχτερά, αλλά η… έλλειψη λάμψης προκάλεσε τώρα την αγωνία του χρώματος.

Οσο για τους άντρες, άλλοι περισσεύουν σε μεγαλύτερα νούμερα και άλλοι σφίγγονται σε νεανικές επιλογές, ενώ στη δημόσια τηλεόραση η νέα τάση είναι «ρίξε κάτι πρόχειρο και βγες να κάνεις εκπομπή». Μαζί βέβαια με τα τσαλακωμένα πουκάμισα που τσιτώνουν σε βαριά κορμιά. Εν τω μεταξύ, το τζιν κατακτά περισσότερο έδαφος: από τα δελτία του καιρού μέχρι εκείνα των ειδήσεων.

Από την άλλη, έχουμε την ασυδοσία των ψυχαγωγικών εκπομπών, των οποίων πολλές παρουσιάστριες, όσο μας κυκλώνουν οι ζέστες, τόσο παραδίδονται στο σολάριουμ. Αλλά και στα χτενίσματα. Αλλες με καψαλισμένες τις κουπ και άλλες τόσες με σωσίβιο τις τρέσες και τις δανεικές μπούκλες, με απελευθερωμένο το μπούστο και τα καλλίγραμμα μακριά πόδια σε πρώτη θέα, καμαρώνουν σαν παγώνια για λίγα νούμερα.

Νευρικά ή με περισσή άνεση, η ελληνική τηλεόραση από το πρωί έως το βράδυ, από τις ειδησεογραφικές εκπομπές, τις ψυχαγωγικές έως και τα δελτία ειδήσεων, φλερτάρει με μια βαριά, επιδεικτική αισθητική μπροστά στην αγωνία να κρατήσει περισσότερο τον θεατή, να αποσπάσει την προσοχή του με οποιονδήποτε τρόπο. Καιρό να πάρουν παράδειγμα από τα μεγάλα ξένα δίκτυα. Πιο απλοί και μετρημένοι, με λιγότερες κορώνες, θεατρική συμπεριφορά και διάθεση κλόουν, οι δημοσιογράφοι και εν γένει οι παρουσιαστές δεν ξιπάζονται με την εμφάνισή τους απέναντι στο κοινό. Κερδίζουν την προσοχή τους με πιο ουσιαστικό τρόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή