Σε καλοκαιρινό ρυθμό επαναλήψεων η TV

Σε καλοκαιρινό ρυθμό επαναλήψεων η TV

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ αρκετοί ξενυχτάνε για το θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις, σε καλοκαιρινό ρυθμό μπαίνει νωρίτερα η TV, καθώς λόγω έλλειψης εσόδων κατεβαίνει η αυλαία αρκετών εκπομπών, που αντικαθίστανται από επαναλήψεις σειρών δεκαετίας και βάλε. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του ΑΝΤ1, που τις καθημερινές θα καλύπτει 21 και πλέον ώρες του ημερήσιου προγράμματος με επαναλήψεις σειρών τύπου «Θα βρεις τον δάσκαλό σου» και «Εργαζόμενη γυναίκα». Προτού καν μάθουμε τα νεότερα από το μέτωπο των Βρυξελλών, ο σταθμός αποφάσισε για τη χθεσινή φετινή αυλαία και της πρωινής εκπομπής με τον Γ. Παπαδάκη, θεωρώντας ότι αρκούν κεντρικό και μεσημβρινό δελτίο για την καταγραφή των εξελίξεων. Ακόμη και στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης θα παίζουν σε ριπλέι «Οι συμμαθητές» και το «Ταμάμ». Λίγο αργότερα ολοκληρώνονται η «Δικαίωση» (Mega, 5/7), το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Το σόι σου» (Alpha, 7/7).

Στον ενημερωτικό τομέα, μετά την «Ιντριγκα» και τις «360 μοίρες» (Alpha), ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα και η «Ανατροπή» με τον Γ. Πρετεντέρη, ο οποίος έκλεισε τις εκπομπές του με το τραγούδι του Ν. Πορτοκάλογλου για την οικονομική κρίση «Θα περάσει κι αυτό» χωρίς περαιτέρω ευχές για καλό καλοκαίρι και ανανέωση του ραντεβού για τον Σεπτέμβρη, δεδομένης της ρευστότητας που επικρατεί. Στο Mega θα παίξει τουλάχιστον ένα ακόμη «On line», ενώ στις αρχές Ιουλίου ολοκληρώνεται η «Kοινωνία ώρα Mega», και λίγες ημέρες αργότερα το «Καλημέρα με τον Γ. Αυτιά» στον ΣΚΑΪ, που συνεχίζει ενημερωτικά και πιο μετά.

Πάντως, φέτος ήταν σκληρός ο ανταγωνισμός στον ενημερωτικό στίβο. Μόνο στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης μεταξύ 1/9/14 – 16/6/15 προβλήθηκαν 15 εκπομπές, από τις οποίες στα αμιγώς πολιτικά τοκ σόου ξεχώρισε ο Ν. Χατζηνικολάου «στον ενικό» (Star, 442.000 τηλεθεατές και 18,4% επί των ανοικτών δεκτών σε 61 εμφανίσεις). Τον περισσότερο χρόνο στην ενημέρωση κατά τη Nielsen το 8μηνο (1/10/2014 – 31/5/2015) αφιέρωσε και πάλι ο ΣΚΑΪ, στο 51,1%, ενώ έπονται Alpha (42,9%), Mega (38,6%), ΑΝΤ1 (31,2%), Star (26%) και ΕΔΤ/ΝΕΡΙΤ (62,7%).

Το Σαββατοκύριακο, στην ΕΡΤ 1 αρχίζει η τρίωρη εκπομπή «ΕΡΤ πρώτη ώρα» (07.00) με τους Τ. Σαράντη και Χρ. Παγώνη (η Θεία Λειτουργία της Κυριακής μετακομίζει στην ΕΡΤ 2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή