Η σειρά που «έσωσε» μια εταιρεία μοτοσικλετών

Η σειρά που «έσωσε» μια εταιρεία μοτοσικλετών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ε​​ίναι πραγματικά εκπληκτικό ορισμένες φορές το πώς η τηλεόραση δημιουργεί αλλά και εκμεταλλεύεται τις διάφορες τάσεις. Πάρτε για παράδειγμα την κατασκευάστρια μοτοσικλετών Harley Davidson. Την τελευταία δεκαετία, η εταιρεία είδε τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ –και ως απότοκο της οικονομικής κρίσης– να καταρρέουν, σε σημείο που είχε αρχίσει να γίνεται λόγος ακόμα και για κλείσιμο ή εξαγορά. Την τελευταία τριετία, ωστόσο, το κλίμα αντιστράφηκε: πλέον όχι απλώς δεν έχουμε πτώση, αλλά παρατηρείται και σημαντική άνοδος στις πωλήσεις, η οποία πέρυσι άγγιξε το 10%. Οπως παραδέχονται στελέχη της ίδιας της Harley, η εταιρεία σε μεγάλο βαθμό σώθηκε χάρη στο τηλεοπτικό φαινόμενο του «Sons of Anarchy». Η σειρά του Κερτ Σάτερ, τοποθετημένη στον κόσμο των συμμοριών και των κλαμπ μοτοσικλετιστών, κέρδισε εκατομμύρια πιστούς φαν και –το πιο σημαντικό– έφερε το brandname της Harley πίσω στην ποπ κουλτούρα.

Μια άλλη τάση, που η αμερικανική βιομηχανία του θεάματος προβάλλει και κερδίζει από αυτή, είναι η ενασχόληση όλο και περισσότερων ανθρώπων με τις πολεμικές τέχνες. Το φαινόμενο, το οποίο παρατηρείται έντονα και στη χώρα μας –ίσως για κάπως διαφορετικούς λόγους– καθιστά δημοφιλή όλα τα σχετικά προγράμματα στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Ταινίες όπως το εξαιρετικό «Warrior» και σειρές σαν το πιο πρόσφατο «Kingdom» αναδεικνύουν τη μόδα των Mixed Martial Arts. Το τελευταίο, τοποθετημένο στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια, αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας παλαιστών, η οποία προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτό το γυμναστήριο-προπονητήριο που της ανήκει. Οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ο καταιγιστικός σκηνοθετικός ρυθμός και η μπόλικη τεστοστερόνη κερδίζουν τους θεατές, οι οποίοι κάπως έτσι πηγαίνουν με περισσότερη… διάθεση στο δικό τους γυμναστήριο. Τέτοιες σειρές φυσικά υπήρχαν λίγο-πολύ πάντα. Η σύγχρονη «προσεγμένη» τηλεόραση, ωστόσο, τις καθιστά ασύγκριτα πιο ποιοτικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή