Βρισκόμαστε μόλις μερικά κλικ μακριά

Βρισκόμαστε μόλις μερικά κλικ μακριά

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ε​​χουμε κατά καιρούς μιλήσει για το φαινόμενο του τηλεοπτικού δικτύου Netflix και πώς αυτό, με τον διαδικτυακό και διεθνή του χαρακτήρα, αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση. Αυτό που έχει γίνει λιγότερο γνωστό είναι ότι πλέον το Netflix έχει έναν ισχυρό ανταγωνιστή. Συγκεκριμένα την πλατφόρμα αγορών Amazon, η οποία εδώ και πολύ καιρό διαθέτει, μέσω του Amazon Prime, τηλεοπτικές σειρές online (όχι στη χώρα μας ακόμη), και προχωρεί πλέον σε εκτεταμένη παραγωγή δικών της σειρών, μιμούμενη το παράδειγμα του καναλιού που μας έφερε τα «House of Cards» και «Narcos».

Μεγαλύτερη έως τώρα επιτυχία του Amazon Prime αποτελεί αναμφίβολα το «Transparent»: η ιδιαίτερη δραμεντί, όπου ο εξαιρετικός Τζέφρι Ταμπόρ υποδύεται έναν πάτερ φαμίλια που αποφασίζει να κάνει αλλαγή φύλου, κέρδισε αμέσως τις καρδιές του κοινού ενώ η πρώτη του σεζόν απέσπασε 2 Χρυσές Σφαίρες και μια ντουζίνα βραβεία Emmy. Μια άλλη πολύ καλή σειρά του Amazon είναι το σκοτεινό θρίλερ «Hand of God».

Εκεί ένας διεφθαρμένος δικαστής (Ρον Πέρλμαν), ύστερα από μια ψυχολογική κατάρρευση, μετατρέπεται σε άγγελο-τιμωρό, πιστεύοντας πως βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με τον Θεό. Η πιο πρόσφατη –ίσως και πιο ενδιαφέρουσα– προσθήκη, τέλος, στη λίστα του δικτύου είναι η μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος φαντασίας του Φίλιπ Ντικ «The Man in the High Castle», η οποία ήδη αποσπά εξαιρετικές κριτικές.

Το θέμα, βέβαια, δεν είναι τόσο οι ίδιες οι σειρές, που είναι αξιοπρόσεκτα ποιοτικές, όσο αυτός ο νέος τρόπος να βλέπει κανείς τηλεόραση. Στο Amazon Prime, όπως και στο Netflix, οι πρωτότυπες σειρές κυκλοφορούν ολόκληρες τις σεζόν τους μονομιάς και αυτές είναι διαθέσιμες στον τηλεθεατή οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (υπολογιστή, τάμπλετ, smartphone ή τηλεόραση με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο). Αυτό όμως το στοιχείο, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, αλλάζει και τον τρόπο κατασκευής των σειρών. Αυτές πλέον δεν χρειάζεται να διατηρούν μια σχετική αυτοτέλεια του κάθε επεισοδίου ή να αφήνουν πολλά υπονοούμενα για το επόμενο. Αλλωστε ο θεατής βρίσκεται μόλις μερικά κλικ μακριά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή