«Σφαγή» για τις τηλεοπτικές Χρυσές Σφαίρες

«Σφαγή» για τις τηλεοπτικές Χρυσές Σφαίρες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γ​​νωστές έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες. Τα δεύτερα σε σπουδαιότητα αμερικανικά κινηματογραφικά βραβεία θεωρούνται παραδοσιακά προάγγελος των Οσκαρ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια κερδίζουν έδαφος, κυρίως επειδή συμπεριλαμβάνουν την τηλεόραση. Το «πρόβλημα» είναι πως είναι τέτοια η πληθώρα –και η ποιότητα– των επιλογών που προσφέρει πια η μικρή οθόνη, ώστε οι δύο κατηγορίες (Δράμα και Κωμωδία/Κομεντί) των πέντε υποψηφιοτήτων είναι αδύνατον να μην περιέχουν προφανείς αδικίες.

Στην κατηγορία του καλύτερου δράματος γίνεται «σφαγή»: πιθανότερη φαντάζει μια δεύτερη συνεχόμενη βράβευση του «Game of Thrones»· και ποιος άλλωστε να αμφισβητήσει το έπος του HBO, το οποίο φέτος μας έδωσε μερικές από τις πιο αξέχαστες τηλεοπτικές στιγμές των τελευταίων ετών; Ωστόσο κάτι τέτοιο μάλλον θα αδικούσε δύο εξαιρετικές σειρές, οι οποίες μας συστήθηκαν φέτος το καλοκαίρι. Τόσο το κοινωνικοπολιτικής υφής και έντονης ψυχογραφίας θρίλερ «Mr Robot» όσο και η εκπληκτική βιογραφία του βαρώνου των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ «Narcos», θα άξιζαν κάθε βράβευση. Χαρακτηριστικό και των δύο, οι εξαιρετικοί κεντρικοί ρόλοι των Ράμι Μάλεκ και Γουάγκνερ Μόουρα (αντιστοίχως), οι οποίοι είναι και υποψήφιοι για το βραβείο Α’ Ανδρικής Ερμηνείας. Οι υποψηφιότητες συμπληρώνονται από την ιστορική φαντασία του «Outlander» και τη μουσική αυτοκρατορία του «Empire». Χαρακτηριστικό του ανταγωνισμού είναι πως δεν βρέθηκε χώρος για το δημοφιλέστατο θρίλερ «The Walking Dead», το οποίο είναι το πρώτο σε τηλεθέαση σόου στις ΗΠΑ.

Το ίδιο θολά όμως είναι τα πράγματα και όσον αφορά τις κωμικές σειρές. Εκεί έχουμε τα φρέσκα –και διαδικτυακά– «Casual» και «Mozart in the Jungle», τα οποία όμως συγκεντρώνουν μάλλον λίγες πιθανότητες.

Πιο δυνατά «παίζουν» τα βαριά χαρτιά της κατηγορίας όπως το «Orange is the New Black», το «Τransparent» και το «Veep», όλα βασισμένα στους πολύ καλούς πρωταγωνιστές τους. Ξεχωριστή τέλος περίπτωση –και ίσως πιο άξια υποψηφιότητα– αποτελεί το «Silicon Valley». Η σειρά του HBO περιγράφει με χιουμοριστικό τρόπο τον σύγχρονο «πυρετό του χρυσού», που εξελίσσεται στην πιο προωθημένη τεχνολογικά γωνιά του πλανήτη. Εκεί «σπασίκλες» της πληροφορικής μετατρέπονται εν μια νυκτί σε πολυεκατομμυριούχους μπίσνεσμεν, ενώ οι αξίες της ανθρωπιάς και της φιλίας έρχονται αντιμέτωπες με τον ανελέητο ανταγωνισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή