Από το Ιντερνετ στην τηλεόραση

Από το Ιντερνετ στην τηλεόραση

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιο είναι το πιο επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι γνώσεων στην ελληνική τηλεόραση; «Τα τετράγωνα των αστέρων», το «Ρουκ ζουκ», το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» ή «Ο πιο αδύναμος κρίκος»; Εν καιρώ θα δούμε ποια θέση στη λίστα με τα δημοφιλέστερα τηλεπαιχνίδια θα καταλάβει η τηλεοπτική εκδοχή του «Quizdom», του κουίζ γνώσεων που έγινε ιντερνετική μανία και από τον Φεβρουάριο έρχεται στον Alpha. Το κανάλι της Κάντζας εξασφάλισε τα δικαιώματα της Νο 1 ελληνικής εφαρμογής γνώσεων Quizdom των Τριαντάφυλλου Ξυλούρη και Παντελή Μαυρομμάτη, που από τις 31 Ιουλίου 2014 που βγήκε στο Διαδίκτυο την έχουν κατεβάσει σε smartphones και tablets περισσότεροι από 1.400.000 χρήστες, και θα γίνει τηλεπαιχνίδι. Τo «Quizdom the show», με ερωτήσεις γνώσεων που δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να κερδίσει έως 60.000 ευρώ, θα παρουσιάζει ο stand up comedian Λάμπρος Φισφής. Στην τηλεοπτική εκδοχή του κουίζ γνώσεων αντιμέτωποι θα έρχονται δύο παίκτες. Θα έχουν στη διάθεσή τους δέκα δευτερόλεπτα, ενώ καλούνται να απαντήσουν σε δεκαέξι ερωτήσεις. Οι κατηγορίες των ερωτήσεων καλύπτουν μεγάλη ποικιλία: 20ός αιώνας, τέχνες, celebrities, αθλητικά, γεωγραφία, επιστήμη, θρησκεία, ιστορία, σώμα και υγεία, λέξεις, σινεμά, μουσική, πολιτική, φαγητό, ζώα… Σε κάθε αναμέτρηση, οι αντίπαλοι επιλέγουν εναλλάξ από δύο κατηγορίες. Νικητής ανακηρύσσεται εκείνος που απάντησε σωστά, αλλά και γρήγορα στις περισσότερες ερωτήσεις.

Οποιος κερδίζει, επιλέγει τον επόμενο αντίπαλο και το παιχνίδι συνεχίζεται σε μια μάχη μέχρι τελικής… γνώσεως. Για τους ενδιαφερομένους να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, καθώς όποιος ξέρει κερδίζει και χρηματικό έπαθλο, να σημειώσουμε ότι έχει ανοίξει στην ιστοσελίδα του Alpha η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής. Ενα ενδιαφέρον εγχείρημα, που αναμένουμε να δούμε εάν θα βρει το κοινό του στον τηλεοπτικό αέρα. Ετσι κι αλλιώς, φέτος επανήλθαν δυναμικά τα τηλεπαιχνίδια. Από τα πέντε που προβάλλονται, καλύτερα τα πάει το «Ακου τι είπαν» (Alpha) με τον Χρ. Φερεντίνο τόσο στην απογευματινή εκδοχή του (π.χ. την Τρίτη, αν και έπαιζε σε επανάληψη, το είδαν 672.000 τηλεθεατές) όσο και στη βραδινή. Το κοινό του έχει και «Ο τροχός της τύχης» (Star) με τον Π. Πολυχρονίδη (την ίδια ημέρα το παρακολούθησαν 658.000 τηλεθεατές).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή