Ο καλός, ο κακός και τα «Φιλαράκια»

Ο καλός, ο κακός και τα «Φιλαράκια»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δ​​ύο νέες –και τελείως διαφορετικές– σειρές είχαμε αυτή την εβδομάδα, συν μία τουλάχιστον συναρπαστική είδηση. Ξεκινώντας από την τελευταία, φαίνεται πως όσοι μεγάλωσαν παρακολουθώντας με τις ώρες (ακόμα και στις ατελείωτες επαναλήψεις του Star) τα «Φιλαράκια», πρόκειται να λάβουν ένα απρόσμενο όσο και εξαιρετικό δώρο: η τρομερή παρέα των 6 ορίτζιναλ πρωταγωνιστών θα επανενωθεί για ένα σπέσιαλ δίωρο επεισόδιο, προς τιμήν του βετεράνου σκηνοθέτη της σειράς, Τζέιμς Μπάροουζ. Η προβολή είναι προγραμματισμένη για τις 21 Φεβρουαρίου, υπό την προϋπόθεση, όπως επισήμανε και ο διευθυντής του ΝBC, πως όλοι οι συντελεστές θα είναι στην ώρα τους για τα γυρίσματα.

Πάμε τώρα και στις καινούργιες σειρές. Το «Billions», το οποίο έκανε πρεμιέρα στις αρχές του μήνα, είναι μία από τις πιο υποσχόμενες προσθήκες στον κυκεώνα της αμερικανικής τηλεόρασης. Εκεί ο σπουδαίος Πολ Τζιαμάτι υποδύεται έναν επιφανή δημόσιο συνήγορο, ένα σύγχρονο σούπερ ήρωα επί της ουσίας, προστάτη του κοινού συμφέροντος και τιμωρό των κάθε λογής απατεώνων· περίπου… Η μάχη κατά του εγκλήματος σε αυτό το επίπεδο μπορεί να αποδειχτεί εξίσου βρώμικη υπόθεση με το ίδιο το έγκλημα, ειδικά όταν το προσωπικό συμφέρον και οι κάθε λογής «επιθυμίες» μπλέκονται στο μείγμα. O «κακός» της υπόθεσης (υπάρχει άραγε τέτοιος;) είναι ο επικεφαλής ενός τεράστιου επενδυτικού fund, ερμηνευμένος από τον επίσης εξαιρετικό Ντέμιαν Λιούις. Με εμφανείς επιρροές από τον «Λύκο της Γουόλ Στριτ» και καταιγιστικούς ρυθμούς στην κινηματογράφηση, η σειρά επιτυγχάνει να μεταφέρει στο πολιτικό πεδίο την πυρετώδη αισθητική του αστυνομικού είδους.

Η δεύτερη σειρά, που είναι άμεσα διαθέσιμη και στη χώρα μας μέσω του Netflix, είναι το χωρισμένο σε επεισόδια ντοκιμαντέρ «Making a Murderer». Παρακολουθώντας την απίστευτη ιστορία του Στίβεν Εϊβερι, ο οποίος έμεινε στη φυλακή σχεδόν 20 χρόνια για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, όπως και τα ακόμα πιο απίστευτα που ακολούθησαν μετά την αθώωσή του, η σειρά πραγματικά συγκλονίζει. Οι δύο δημιουργοί, οι οποίες πέρασαν 10 χρόνια έρευνας και γυρισμάτων, παραδίδουν ένα υλικό που έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ (καθώς η υπόθεση για την οποία μιλάει είναι ακόμη ανοιχτή) και έχει επαινεθεί για το βάθος και τη γενναιότητά του παγκοσμίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή