Τηλεμαγειρέματα με ολίγη από ριάλιτι

Τηλεμαγειρέματα με ολίγη από ριάλιτι

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και το μαγείρεμα μιας συνταγής δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάποιους, αρκετοί παραμένουν κολλημένοι στην TV όταν προβάλλονται οι εκπομπές κατσαρόλας των καναλιών. Από τις δώδεκα μαγειρικές εκπομπές εγχώριας παραγωγής που προγραμματίστηκαν εφέτος, οι τέσσερις ολοκληρώθηκαν ήδη, και αυτή την περίοδο προβάλλονται οκτώ. Από αυτές, σύμφωνα με τη Nielsen καλύτερα τα πάει παρά τις απώλειες λόγω του σκληρού ανταγωνισμού που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες (29/2-13/3) από τα σαπουνοπερικά «Δίδυμα φεγγάρια» (ΑNT1), το μαγειρικό ριάλιτι του Alpha «Κάτι ψήνεται», που το αναφερόμενο διάστημα σε δέκα εμφανίσεις είδαν κατά μέσον όρο 618.000 τηλεθεατές (16,3% μερίδιο επί των ανοικτών δεκτών). Το κοινό του έχει το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου (ΑΝΤ1)» με τον Γρ. Αρναούτογλου και κριτή των πιάτων, που φτιάχνουν γιοι και κόρες με τις οδηγίες των μαμάδων τους, τον Εκτ. Μποτρίνι, που σε ισάριθμες εμφανίσεις είδαν 468.000 τηλεθεατές (16,3% μερίδιο). Νωρίτερα, το «Blind taste» (Star) με τον Δ. Σκαρμούτσο, στο οποίο τέσσερις παίκτες αφού μαγειρέψουν, δοκιμάζουν με κλειστά μάτια και βαθμολογούν τα πιάτα τους, σε δέκα εμφανίσεις προσείλκυσε 305.000 (12,2%).

Από τις αμιγώς μαγειρικές εκπομπές την πλειονότητα προσελκύει ο Ακ. Πετρετζίκης και το «Κάντο όπως ο Ακης» (Mega), με 341.000 τηλεθεατές σε ισάριθμες εμφανίσεις (13,6%). Στα έντεκα «Masterclass» με τον Β. Δρίσκα (ΣΚΑΪ) συμμετείχαν 189.000 τηλεθεατές (7,5%). Το κοινό της έχουν τα Σαββατοκύριακα, το «Ενα τραπέζι Ελλάδα» με την Ντίνα Νικολάου (ΣΚΑΪ, 21/2 και 28/2 260.000 και 7%) και ο Στ. Παρλιάρος με τις «Γλυκές αλχημείες» (ΣΚΑΪ, 29/2 και 13/3, 248.000 και 7,1%). Το «Τρώμε μαζί» (ΑΝΤ1) με τη food blogger Mamatsita σε δύο εμφανίσεις είδαν 119.000 τηλεθεατές (4,8%).

Τη Δευτέρα, στις 16.45, να σημειώσουμε επανακάμπτει στον ΣΚΑΪ, η Ελένη Ψυχούλη, με ολόφρεσκο κύκλο «Chef στον αέρα». Δις εβδομαδιαίως θα έχει δίπλα της τον chef Αλ. Παπανδρέου. Ο chef Ανδρ. Λαγός με freestyle διάθεση παίζει με τα υλικά και προτείνει συνταγές για όλες τις ώρες της ημέρας. Μαζί τους μάγειρες, ζαχαροπλάστες, εξειδικευμένοι επαγγελματίες και λάτρεις του καλού φαγητού προτείνουν μενού, ενώ δεν λείπουν εύκολες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές για όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή