Η μουσική κατακτά την τηλεόραση

Η μουσική κατακτά την τηλεόραση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά έξι παραγωγές που έχουν τη μουσική στο επίκεντρο προβάλλονται αυτή την περίοδο. Μία παραδοσιακή, μία με αφιερώματα, ένα παιχνίδι, δύο τάλεντ σόου και μία εκπομπή, που επιχειρεί να καταγράψει τις νέες τάσεις στην ελληνική μουσική σκηνή. Η κάθε μία έχει το κοινό της κατά τη Nielsen.

Αγαπημένη επιλογή του Σαββατόβραδου το «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» (Alpha) προσείλκυσε σε 23 εμφανίσεις 1.062.000 τηλεθεατές (28,9% μερίδιο επί των ανοικτών δεκτών). Σήμερα, ο Σπ. Παπαδόπουλος φιλοξενεί ανθρώπους του μπάσκετ, όπως οι Γ. Ιωαννίδης, Π. Γιαννάκης, Φρ. Αλβέρτης, Κ. Τσαρτσαρής, Ν. Λινάρδος κ.ά., που χορεύουν, τραγουδούν και συζητούν για (τι άλλο;) το μπάσκετ. Μαζί τους οι Θ. Αδαμαντίδης, Αγγ. Διονυσίου, Κατερίνα Κούκα, Δ. Δημοσθένους, Ακης Δείξιμος, Πέννυ Μπαλτατζή και Σουσάνα Τρυφιάτη. Το καθημερινό μουσικό παιχνίδι «Δεν έχω λόγια» με τον Γ. Καπουτζίδη (Mega) σε 99 εμφανίσεις είδαν 493.000 (11,3%). Το παραδοσιακό «Αλάτι της γης» με τον Λ. Λιάβα, που επαναπροβάλλει η ΕΡΤ1, σε 33 εμφανίσεις παρακολούθησαν 223.000 (9,6%).

Από τις πρόσφατες παραγωγές, σταθερό κοινό έχει αποκτήσει το «X Factor» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Την καλογυρισμένη εκπομπή, που διαθέτει, εκτός από άνετη κριτική επιτροπή, μουσικά ταλέντα, χιούμορ, συγκίνηση και αστεία, παρακολούθησαν σε τρεις εμφανίσεις 850.000 τηλεθεατές (19,2%). Οι μεταδόσεις των οντισιόν ολοκληρώνονται τη Μ. Δευτέρα, ακολουθεί ένα επεισόδιο με τα Bootcamp και τα Chair challenge, ενώ τα Live με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά αρχίζουν στις 13 Μαΐου.

Παρόλο που δέχτηκε τα βέλη της κριτικής για τις κακόγουστες μεταμφιέσεις των διαγωνιζομένων στην πρεμιέρα του 3ου κύκλου, το «Your face sounds familiar» (ΑΝΤ1) σημειώνει υψηλή τηλεθέαση. Σε δύο εμφανίσεις προσείλκυσε 1.405.000 τηλεθεατές (37,3%).

Το «The Music Project by Jumping Fish» με τον Μ. Κουινέλη (Alpha) θυμίζει γνωστές μελωδίες, που αναμειγνύονται με μοντέρνα beats με την αρωγή γνωστών αλλά και νέων καλλιτεχνών. Την πρεμιέρα, όπου μουσικές της Δήμητρας Γαλάνη «πείραξαν» οι Wedding Singers, George Gaudy και Minor Project, είδαν 358.000 (9%). Στις 19/4, οι Idra Kayne, Ex-Girlfriend’s Perfume και Πέννυ Μπαλτατζή «πειράζουν» τραγούδια του Λάκη Παπαδόπουλου.

Εσείς, ποια μουσική εκπομπή παρακολουθείτε;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή