Εσείς θα δείτε τoν τελικό της Eurovision;

Εσείς θα δείτε τoν τελικό της Eurovision;

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και έκαναν ό,τι μπορούσαν, δεν τα κατάφεραν οι Argo με το τραγούδι «Utopian Land» στον α΄ ημιτελικό της 61ης Eurovision, που έγινε την περασμένη Τρίτη, και έμειναν εκτός του αποψινού τελικού της μουσικής διοργάνωσης. Αντίθετα, θα δούμε τους Minus One που εκπροσωπούν την Κύπρο με το Alter Ego. Τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης παραμένουν η Ρωσία και η Γαλλία, ενώ καλές εντυπώσεις άφησε στον α΄ ημιτελικό η Αρμενία, η Ουγγαρία και η Τσεχία, και από τα τραγούδια του β΄ ημιτελικού, ακούγονται Ουκρανία και Αυστραλία. Στον τελικό, στην Globe Arena της Στοκχόλμης, που θα δείξει και πάλι απευθείας η ΕΡΤ1, στις 22.00, συμμετέχουν 26 χώρες (εκ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία και η περσινή νικήτρια και διοργανώτρια χώρα Σουηδία, που περνάνε απευθείας). Στην παρουσίαση είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τον α΄ ημιτελικό, που είχε από νικητές τάλεντ σόου, εκκεντρικές και αποκαλυπτικές εμφανίσεις, μέχρι στολή αστροναύτη, χρυσό και αλουμινόχαρτο και λουλούδια, παρακολούθησαν λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, 953.000 τηλεθεατές (22,8% μερίδιο επί των ανοικτών δεκτών, που άγγιξε το τέταρτο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων το 31,4%). Απομένει να δούμε πόσοι θα δουν τον αποψινό τελικό (ΕΡΤ1, 22.00).

Κατά τα άλλα, όλο και υψηλότερα νούμερα χτυπάει ο ΣΚΑΪ κατά την προβολή του «XFactor», δικαιώνοντας την απόφαση των στελεχών του σταθμού να εντάξουν στο πρόγραμμά του το μουσικό τάλεντ σόου. Η α΄ φάση των οντισιόν προσείλκυσε κατά μέσον όρο σε επτά εκπομπές 822.000 τηλεθεατές (19%). Την πρώτη από τις τέσσερις εκπομπές των chair challenge, στις οποίες θα επιλεγούν δεκαέξι διαγωνιζόμενοι μεταξύ σαράντα, στις 6/5 παρακολούθησαν 826.000 τηλεθεατές (21,9%) και τη δεύτερη 922.000 (21,9%). Χθες προβλήθηκε η τρίτη και ακολουθεί η τελευταία εκτάκτως την Τετάρτη 18/5, στις 21.15. Την Παρασκευή 20/5, ο Σάκης Ρουβάς ανεβαίνει στη σκηνή για τα live, που θα βλέπουμε κάθε Παρασκευή για δέκα εβδομάδες. Στο α΄ live θα τραγουδήσει και ο ίδιος. Το ενδιαφέρον του κοινού να παρακολουθήσει από κοντά την εκπομπή είναι τέτοιο, που ήδη για το εναρκτήριο οι θέσεις έχουν καλυφθεί. Εσείς θα πάρετε θέση στον καναπέ;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή