Ερχεται στην ΕΡΤ2 «Το μυστικό της λίμνης»

Ερχεται στην ΕΡΤ2 «Το μυστικό της λίμνης»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα σκηνοθετικά ευαίσθητα και εικαστικά άρτια κάδρα της, στη βιογραφία του ποιητή Τζον Κιτς «Bright Star» και στην ταινία εποχής «The Piano», μας συνεπήρε. Η Αυστραλή Τζέιν Κάμπιον συνυπογράφει το σενάριο (με τον Τζέραρντ Λι) και τη σκηνοθεσία (με τον Γκαρθ Ντέιβις) της πολυβραβευμένης (4 Εμμυ, 1 Bafta, κ.ά.) μίνι δραματικής σειράς μυστηρίου, 7 ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής BBC (2013) «Το μυστικό της λίμνης» (Top of the lake), που θα προβάλλει καθημερινά η ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 23/5, στις 21.40. Η σειρά έχει στο επίκεντρο μια νεαρή αστυνόμο ντετέκτιβ, με τραυματικό παρελθόν, την Ρόμπιν Γκριφθ, η οποία ερευνά την εξαφάνιση μιας 12χρονης εγκύου, της Τούι, κοντά σε μια λίμνη στο Σάουθ Αϊλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Κόρη του σκληροτράχηλου κτηματία Ματ Μίτσαμ, η Τούι, που αρνιόταν να αποκαλύψει τον πατέρα του παιδιού, είχε νωρίτερα προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Στη Ρόμπιν θα κάνει εντύπωση η αδιαφορία του Ματ για την τύχη της μικρής, κάτι για το οποίο θα συζητήσει και με έναν από τους τρεις γιους του, που γνώριζε από παλιά. Αλλα στοιχεία θα την οδηγήσουν σε κατοίκους της περιοχής, όπως τον μπάρμαν Τσάνιτς, που έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παιδοφιλία, καθώς και στις γυναίκες κάποιας ηλικίας, απογοητευμένες από τον έρωτα, που ζουν σε μια κοντινή κατασκήνωση με το όνομα Παράδεισος.

Το ενδιαφέρον της σειράς έγκειται στο ότι η πλοκή δεν στέκεται μόνο στην αστυνομική ίντριγκα. Τα σκάνδαλα και τα μυστικά της μικρής τοπικής κοινωνίας, δίνουν το έναυσμα στην Κάμπιον να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν την παιδική κακοποίηση, τη βία, την αποξένωση, τη μοναξιά, κυρίως το κυνήγι της ευτυχίας, όπου το όνειρο του προσωπικού παραδείσου ελκύει το σκοτεινό του δίδυμο, την πτώση.

Καλογραμμένο, γυρισμένο σ’ ένα από τα πιο μοναδικά τοπία του πλανήτη, «Το μυστικό της λίμνης» διαθέτει και ένα ταιριαστό κάστινγκ από σπουδαίους ηθοποιούς, τη βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα καλύτερου α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Ελίζαμπεθ Μος, τον Ντέιβιντ Γουέναμ, τον επίσης βραβευμένο με Astra καλύτερου αντρικού ρόλου Πίτερ Μάλαν και τη Χόλι Χάντερ.

Μια δυνατή ατμοσφαιρική ιστορία που αξίζει να δείτε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή