Ο Κλάρκσον και η παρέα του επιστρέφουν

Ο Κλάρκσον και η παρέα του επιστρέφουν

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η​​​​ ζωντανή μετάδοση του σόου θα φιλοξενείται σε μια γιγάντια τέντα»: αυτή ήταν η ανακοίνωση του Amazon σχετικά με την πολυαναμενόμενη νέα σειρά με θέμα το αυτοκίνητο των πρώην παρουσιαστών του «Top Gear». Ακόμα πιο αναμενόμενη μάλιστα τώρα, που η καινούργια εκδοχή του ορίτζιναλ προγράμματος του BBC πάει ολοταχώς για φούντο. Στην αντίπερα όχθη, το σόου των Τζέρεμι Κλάρκσον και Σια, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «The Grand Tour», δείχνει πολύ υποσχόμενο, ικανό ίσως να φτάσει ή και να ξεπεράσει τη δημοφιλία του παλιού «Top Gear».

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η νεότερη είδηση είναι πως επεισόδια της σειράς θα μεταδοθούν σίγουρα από την Αγγλία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Επίσης ένα μήνα πριν οι ίδιοι οι συντελεστές είχαν ανακοινώσει πως η έναρξη θα γίνει μπροστά σε ζωντανό κοινό, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής. Κι εδώ είναι που κολλάει η… τέντα. Οπως φαίνεται, τα περίφημα λάιβ της εκπομπής, τα οποία στην προηγούμενη εκδοχή της γίνονταν παραδοσιακά σε ένα τεράστιο άδειο γκαράζ, πλέον θα φιλοξενούνται σε διαφορετικό μέρος του κόσμου κάθε βδομάδα, υπό τη σκέπη κάποιου είδους λυόμενης κατασκευής. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν η σειρά θα ακολουθήσει το συνηθισμένο μοτίβο των ζωντανών εβδομαδιαίων επεισοδίων ή θα «συμμορφωθεί» με τη γενικότερη τακτική του Amazon, το οποίο, όπως και το ανταγωνιστικό Netflix, παρέχει τους κύκλους των σειρών του ολοκληρωμένους μονομιάς. Πιο πιθανό βέβαια μοιάζει το πρώτο σενάριο, αφού το «Top Gear» πάντα ασχολούνταν και με θέματα της επικαιρότητας.

Αυτό που ξέρουμε λοιπόν σίγουρα, όπως φαίνεται και από τον τίτλο, είναι ότι το «Grand Tour», που κάνει πρεμιέρα στις αρχές του φθινοπώρου, θα είναι ένα σόου λιγότερο βρετανοκεντρικό και πιο πολύ βασισμένο στα ταξίδια. Και το γεγονός βέβαια πως το Amazon έχει εξασφαλίσει για την ομάδα ένα μπάτζετ που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια δολάρια για τρεις σεζόν δεν βλάπτει καθόλου. Οπως είπαμε και στην αρχή, όλες αυτές οι λεπτομέρειες γίνονται γνωστές, ενώ το «επίσημο» «Top Gear», αυτό του BBC, βρίσκεται εν μέσω τρικυμίας. Με τον βασικό παρουσιαστή Κρις Εβανς να παραιτείται και τα νούμερα της τηλεθέασης να έχουν πιάσει πάτο, ένα είναι πια (εκ του αποτελέσματος) σίγουρο: το «Top Gear», ακόμα και χωρίς το συγκεκριμένο όνομα, είναι το σόου του Τζέρεμι Κλάρκσον, αυτού του ανοικονόμητου παλαβού τύπου, που έχει όμως τον τρόπο του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή