Ετοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η ΕΡΤ

Ετοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η ΕΡΤ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο και οι άνθρωποι της ΕΡΤ δηλώνουν έτοιμοι για την κάλυψη της μεγάλης αθλητικής γιορτής. Η μετάδοσή τους αποτελεί υποχρέωση των δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων, πόσο μάλλον της ελληνικής, οπότε η προετοιμασία έχει αρχίσει από τον Δεκέμβριο, μας εξηγεί ο διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης Ιωσήφ Νικολάου, δίνοντάς μας το στίγμα της προσπάθειας.

Οι αγώνες θα καλυφθούν με 920 έως 1.000 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος στα τρία κανάλια, εκ των οποίων αρκετές θα είναι ζωντανές μεταδόσεις και κάποιες μαγνητοσκοπημένες, λόγω του ότι τα αθλήματα θα διεξάγονται σε ώρες εντελώς αντίθετες προς εμάς, καθημερινά από τις 14.30 ώρα Ελλάδος έως και τις 08.00 της επομένης. Η ΕΡΤ1 θα μεταδίδει live ζώνη αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο που θα παίζει στις 18.00, δηλαδή από τις 7 μ.μ. έως τις 8 π.μ. Θα δούμε κυρίως στίβο και κολύμβηση αλλά και τελικούς ομαδικών αθλημάτων. Η ΕΡΤ2 θα δείχνει 24ωρο πρόγραμμα, με live και μαγνητοσκοπημένους τελικούς ομαδικών αθλημάτων. Σημειώστε τη γυμναστική, αλλά και το μπάσκετ. Η ΕΡΤ3 θα μεταδίδει 6-7 ώρες live πρόγραμμα. Καθημερινά θα μεταδίδονται 4 περιλήψεις με τις σημαντικότερες επιδόσεις της ημέρας. Οι μεταδόσεις θα αρχίσουν με ποδόσφαιρο στις 3/8 και θα ολοκληρωθούν στις 21/8. Η τελετή έναρξης, που θα διεξαχθεί ξημερώματα 6/8 για την Ελλάδα, στη 01.55 θα μεταδοθεί από ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 (και σε επανάληψη από την ΕΡΤ2 στις 11.00).

Οσο για τα προσδοκώμενα οφέλη, σε σύγκριση με το Euro, που έφερε υψηλή τηλεθέασης και έσοδα, όπως υπολογίζεται, υπερκαλύπτοντας το ποσό αγοράς τους; «Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν αναμένονται τα επιθυμητά έσοδα για την ΕΡΤ και μάλλον θα είναι χαμηλότερα από εκείνα του Λονδίνου και λιγότερα από αυτά του Euro, καθώς δεν ευνοούν οι ώρες διεξαγωγής των αθλημάτων. Αν και υπάρχουν ελπιδοφόρες ελληνικές συμμετοχές, ο αποκλεισμός της εθνικής μπάσκετ αποτελεί πλήγμα». Ο κ. Νικολάου αισιοδοξεί πως «ο μεγάλος όγκος παραγωγής προγράμματος θα ικανοποιήσει τους τηλεθεατές».

Για την κάλυψη της τελετής έναρξης και κάποιων αθλημάτων θα μεταβεί στη Βραζιλία ολιγομελής ομάδα δημοσιογράφων και τεχνικών, ενώ το 98% του προγράμματος θα βγαίνει από την Αθήνα. Εσείς θα συντονιστείτε στην ΕΡΤ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή