Απολαυστική βουτιά στον κόσμο των ’80s

Απολαυστική βουτιά στον κόσμο των ’80s

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Α​​ν όλο τον χρόνο το Netflix μας «κακομαθαίνει» με τις εξαιρετικής παραγωγής σειρές του, την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη δυνατότητα παρακολούθησης παντού, τώρα το καλοκαίρι μάλλον μας…ευεργετεί.

Τουλάχιστον όσοι από μας είμαστε ακόμα στην Αθήνα και ψάχνουμε τρόπους να περάσουμε τα καθημερινά βράδια με κάτι ευχάριστο να παίζει στην ΤV, τώρα που τελείωσε και το Euro. Χωρίς άλλη καθυστέρηση λοιπόν: η καλύτερη νέα σειρά του φετινού καλοκαιριού «ανέβηκε» αυτή την εβδομάδα στο ελληνικό Netflix, λέγεται «Stranger Things» και είναι επιστημονικής φαντασίας. Περισσότερο όμως κι από αυτό, είναι μια απολαυστική βουτιά στον κόσμο των ’80s, ένας φόρος τιμής σε μια κοντινή –και όμως τόσο διαφορετική– δεκαετία, πάντα με το στυλ της σύγχρονης τηλεόρασης.

Σε μια μικρή κωμόπολη των ΗΠΑ μια παρέα τριών προεφήβων αναστατώνεται όταν ένας φίλος τους εξαφανίζεται μυστηριωδώς κάποιο βράδυ. Μαζί τους βέβαια και ολόκληρη η φιλήσυχη κοινότητα, η οποία σύντομα θα έρθει αντιμέτωπη και με άλλα παράξενα και τραγικά γεγονότα. Οι τρεις πιτσιρικάδες ξεκινούν τη δική τους αναζήτηση –μαζί με μια κάπως…ιδιαίτερη νέα φίλη– ενώ το ίδιο κάνει και η μητέρα του παιδιού (Γουινόνα Ράιντερ), η οποία αρνείται να πιστέψει πως ο γιος της χάθηκε για πάντα.

Το «Stranger Things» αντλεί από παντού: στον πυρήνα του υπάρχει φυσικά ο Σπίλμπεργκ, ο Στίβεν Κινγκ και ο Ντέιβιντ Λιντς του «Twin Peaks», το ιδίωμά του ωστόσο μοιάζει πιο πολύ με σύγχρονα κινηματογραφικά διαμαντάκια όπως τα «Super 8» και «Το Χρονικό». Το παραμυθένιο στοιχείο συμπλέκεται εξαιρετικά με το ανατριχιαστικό και το παράδοξο, καθώς η εκφραστική τόλμη της σημερινής τηλεόρασης συναντά τον ρομαντισμό και την αθωότητα που εκ των πραγμάτων βγάζουν οι 10χρονοι πρωταγωνιστές – οι τελευταίοι μάλιστα κλέβουν ξεκάθαρα την παράσταση.

Πίσω στα ’80s όμως και στη νοσταλγία των δημιουργών της σειράς, ίσως όχι τόσο για την ίδια την εποχή αλλά για την τελευταία φορά που ο κόσμος ήταν τόσο «απλός», ώστε να χωρέσει ένα σενάριο σαν αυτό που είχαν στο μυαλό τους. Και μπορεί ακόμα και έτσι, η σειρά να φαίνεται σε κάποια σημεία αφελής ή και παράλογη για τα σημερινά δεδομένα, όμως πραγματικά δεν έχει καμία σημασία. Κι αυτό γιατί το «Stranger Things» είναι απλώς ό,τι πιο διασκεδαστικό έχουμε δει στην TV εδώ και πολύ καιρό!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή