Στον ρυθμό των Ολυμπιακών Αγώνων

Στον ρυθμό των Ολυμπιακών Αγώνων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο, η ΕΡΤ μας βάζει στο κλίμα μέσα από δύο ολόφρεσκα ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής, που αναφέρονται στην προέλευση του θεσμού, και μας συστήνουν τη βραζιλιάνικη πόλη που θα τους φιλοξενήσει. «Η ιστορία του Ρίο ντε Τζανέιρο» του Πασκάλ Κουισό, που θα δείξει η ΕΡΤ1 λίγο πριν από την τελετή έναρξης των Αγώνων, την Παρασκευή 5/8 στις 22.20, ξετυλίγει την ιστορία της πρώην βραζιλιάνικης πρωτεύουσας, καθώς η πόλη γιορτάζει την 450ή επέτειο από την ίδρυσή της και είναι ετοιμάζεται για τη μεγάλη αθλητική γιορτή. Αξιοποιώντας εντυπωσιακά εναέρια πλάνα και αδημοσίευτο αρχειακό υλικό σε συνδυασμό με τη χρήση της τεχνολογίας CG, το ντοκιμαντέρ μάς ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να γνωρίσουμε τη γεμάτη αντιθέσεις ιστορία του πολιτισμικού κόμβου της Βραζιλίας, όπου η αποικιακή ιστορία διασταυρώνεται με τις προκλήσεις της μηχανικής και τις πολιτικές και καλλιτεχνικές επαναστάσεις. Ακολουθεί (00.45) το ντοκιμαντέρ «Ολυμπία – Οι ρίζες των Ολυμπιακών Αγώνων», που αναζητεί την προέλευση των Αγώνων και ταυτόχρονα εξετάζει τη σχέση των σημερινών αθλητικών γεγονότων και αυτών που διοργανώνονταν στην αρχαία Ολυμπία. Χτισμένο σ’ έναν αρχαίο τόπο λατρείας, το ιερό της Ολυμπίας ακτινοβολούσε σε όλο τον αρχαίο κόσμο για το θρησκευτικό του κύρος και τους αγώνες του. Εκατόν ογδόντα (180) χρόνια αρχαιολογικών ανασκαφών δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζουμε την τοποθεσία καλύτερα και προτείνουν γραφικές αναπαραστάσεις των χώρων που ήταν αφιερωμένοι σε θεότητες και αγωνίσματα. Συνδυάζοντας την αρχαιολογία, σκηνές αναπαράστασης, τη χρήση της τεχνολογίας CGI στα αρχαία μνημεία και φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, το ντοκιμαντέρ μάς δίνει εισιτήριο για να παρακολουθήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.

Η τελετή έναρξης των Αγώνων του Ρίο, λόγω της διαφοράς ώρας, αρχίζει για την Ελλάδα ξημερώματα Σαββάτου, στη 01.55, και θα μεταδοθεί από ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 live (και σε επανάληψη από ΕΡΤ2 στις 6/8, στις 11.00). Οι μεταδόσεις των Αγώνων, που θα καλύψουν με 920-1.000 ώρες προγράμματος ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3, αλλά και η συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ ΤV, αρχίζουν με ποδόσφαιρο στις 3/8 και θα ολοκληρωθούν στις 21/8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή