ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Στο καλό, γλυκιά μου συμπεθέρα…»

egklimata1

Με το «Ντόλτσε βίτα», τα «Εγκλήματα» και το «Είσαι το ταίρι μου», αλλά και το πιο πρόσφατο «Κάτω Παρτάλι», μας χάρισε μοναδικές τηλεοπτικές στιγμές. Συνδυάζοντας χιούμορ, πλοκή που δεν ξέρεις πού θα καταλήξει και δουλεμένους, όσο και αλλόκοτους, αλλά αγαπησιάρικους χαρακτήρες (από τη χήρα Χριστίνα, που ερωτεύεται τον αρραβωνιαστικό της κόρης της, στην αχόρταγη για άντρες Κορίνα, τη σατανική Σωσώ και την κοσμική Βίβιαν) μας καθήλωσε και μας κρατάει ακόμη όταν ξαναπαίζουν οι σειρές του σε ριπλέι στον καναπέ, σκορπώντας απλόχερα το γέλιο. Ο Λευτέρης Παπαπέτρου υπογράφει τη νέα, πιο σουρεαλιστική από ποτέ, μαύρη κωμωδία του, με τίτλο «Στο καλό, γλυκιά μου συμπεθέρα…», που θα δούμε… τηλεοπτικής άδειας επιτρέποντος από το φθινόπωρο στον ΑΝΤ1.

Η σειρά, με φόντο το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, αφηγείται τις περιπέτειες δύο οικογενειών που ετοιμάζονται να αρραβωνιάσουν τα παιδιά τους. Οπως διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου του καναλιού, «ήταν ωραίο αυτό το καλοκαίρι… όμως ένα δημοψήφισμα, δύο συμπεθέρες που μισιούνται θανάσιμα, ένας αρραβώνας, ένα ατύχημα, ένα καλά κρυμμένο μυστικό στο υπόγειο μιας τράπεζας, ένας μυστηριώδης Κινέζος έξω από την τράπεζα, είναι ικανά να το κάνουν σπαρταριστά αστείο αλλά και… επικίνδυνο». Η ιστορία εκτυλίσσεται το 8ήμερο πριν από το δημοψήφισμα. Την οικογένεια της Μάγδας και του Αντώνη Ρεντούμη, και της Μαρίτσας και του Σπύρου Καψαμπέλη, που ζουν κάπου στα περίχωρα της Αττικής, τις χωρίζει η άβυσσος. Το δημοψήφισμα θα είναι η αφορμή για να φτάσουν οι σχέσεις τους στα άκρα. Ομως είναι αναγκασμένοι να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους, αφού αρραβωνιάζουν τα παιδιά τους, τη Νεφέλη και τον Πέτρο. Ολα είναι έτοιμα για τη βραδιά των αρραβώνων εκτός από τις δύο συμπεθέρες, που δεν χωνεύει καθόλου η μία την άλλη, και που θα προτιμούσαν να μη γινόταν ποτέ αυτός ο αρραβώνας. Στo γλέντι του αρραβώνα, ένα κωμικοτραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. Τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή του δημοψηφίσματος, οι εξελίξεις και οι παρεξηγήσεις θα είναι πέρα από κάθε λογική και, φυσικά, όπως θέλει το μότο των σειρών του Λ. Παπαπέτρου, τίποτα δεν θα είναι αυτό που φαίνεται…

Πρωταγωνιστούν οι Μ. Καβογιάννη, Χρ. Χατζηπαναγιώτης, Ζ. Μακρυπούλια, Αλ. Λογοθέτης, Π. Καναράκης. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Αμαλία Γιαννίκου.