Αρκούν οι δύο νέες σεζόν για να «δέσει» το «Game of Thrones»;

Αρκούν οι δύο νέες σεζόν για να «δέσει» το «Game of Thrones»;

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δ​​ύο ειδησούλες και μια υποσχόμενη νέα σειρά από τη Βρετανία μας άφησε η περασμένη εβδομάδα στον χώρο της ξένης τηλεόρασης. Να ξεκινήσουμε από τα πιο σημαντικά. Για όσους από εμάς αναρωτιόμασταν πόσο θα τραβήξει το έπος του «Game of Thrones», το οποίο πρόσφατα ολοκλήρωσε τον έκτο κύκλο του, φαίνεται πως έχουμε απάντηση. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της παραγωγής, θα έχουμε δύο ακόμη σεζόν, με την όγδοη να είναι και η τελευταία, ολοκληρώνοντας –με τον έναν ή τον άλλο τρόπο– το περίφημο παιχνίδι του θρόνου. Από την παραπάνω ανακοίνωση, βέβαια, προκύπτουν δύο ζητήματα: Πρώτον, είναι αρκετοί δύο κύκλοι για να κλείσει και να «δέσει» η χαώδης πλοκή της σειράς με τους εκατοντάδες χαρακτήρες και τις διαφορετικές αφηγήσεις; Ποιος ξέρει· ούτως ή άλλως, το «Game of Thrones» είναι το κατεξοχήν σόου των ανατροπών και των εκπλήξεων. Πιο πολλή ίντριγκα παρουσιάζει το κατά πόσον το HBO «καίγεται» να ολοκληρώσει την πιο επιτυχημένη σειρά του, που κρατάει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης και του αποφέρει έσοδα και βραβεία. Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική και γι’ αυτό το ενδεχόμενο των συνακόλουθων spinoff, τοποθετημένων επίσης στον κόσμο του Γουέστερος, είναι παραπάνω από πιθανό.

H δεύτερη είδηση αφορά τα προσεχώς: στις 24 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το Fox Greece, θα προβληθεί και στη χώρα μας η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου 7ου κύκλου του «The Walking Dead», λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική. Οσο για την καινούργια σειρά που αναφέραμε, είναι του BBC και αρκετοί έχουν σπεύσει να τη χαρακτηρίσουν ως την «αγγλική απάντηση στο “Girls” της Lena Dunham». Εχοντας δει μόνο τον πιλότο, δεν πολυσυμφωνούμε. Το «Fleabag» (ο τίτλος κατά λέξη σημαίνει τσάντα με ψύλλους) είναι πολύ πιο τολμηρό και πνευματώδες από το αμερικανικό δήθεν πρότυπό του, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις περισσότερες βρετανικές σειρές. Πρωταγωνίστριά του είναι μια τριαντάρα Λονδρέζα που μας παραθέτει –κλασικά– τους έρωτες, τις φιλίες, τα μικρά και τα μεγάλα της καθημερινότητάς της. Το κάνει ωστόσο με τόσο άμεσο, άφοβο και απροκάλυπτο τρόπο (πολλές φορές μιλάει απευθείας στην κάμερα) που σε κερδίζει από την πρώτη σκηνή. Η ταλαντούχος Phoebe Waller-Bridge, η οποία υπογράφει το σενάριο, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, μας σερβίρει μια πολύ ενδιαφέρουσα αντι-ηρωίδα της σύγχρονης δυτικής μεγαλούπολης.

Αναμένουμε τη συνέχεια…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή