Ο ναρκοβαρώνος επιστρέφει

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Pablo Escobar has escaped». Με αυτήν τη φράση ξεκινά το τρέιλερ για τη δεύτερη σεζόν του «Narcos», της εκπληκτικής σειράς του Netflix με θέμα τον βίο και την πολιτεία του διαβόητου βαρώνου των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ. Οπως φαίνεται, λοιπόν, ο δεύτερος αυτός –και λογικά τελευταίος– κύκλος βρίσκει τον Πάμπλο Εσκομπάρ και πάλι ελεύθερο και πιο νευριασμένο από ποτέ.

Από τα λίγα τρέιλερ, μπορούμε ακόμα να καταλάβουμε πως η παραγωγή της σειράς έχει εμπλουτιστεί σημαντικά. Οχι ότι το χρειαζόταν δηλαδή. Με μοναδική ατμόσφαιρα, πολύ καλές ερμηνείες και βέβαια το ιντριγκαδόρικο στόρι του Κολομβιανού παρανόμου στο οπλοστάσιό της, το «Narcos» ήταν ήδη μια από τις καλύτερες σειρές των πιο πρόσφατων ετών.

To ενδιαφέρον, πάντως, για τον Εσκομπάρ και την Κολομβία δεν είναι τυχαίο. Τα τελευταία χρόνια, η χώρα του «μαγικού ρεαλισμού» έχει έρθει στο προσκήνιο, καθώς η παλαιότερη αλλά και η πιο πρόσφατη ιστορία της «ανασκάπτεται» και γίνεται ευρέως γνωστή και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ειδικότερα, για την περίπτωση του Εσκομπάρ υπήρξαν σχετικά πρόσφατα τόσο ένα κινηματογραφικό φιλμ με τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο στον πρωταγωνιστικό ρόλο όσο και μια ακόμα σειρά («Pablo Escobar: El Patron del Mal»), η οποία προβάλλεται στη χώρα μας από το Star. Και βέβαια μόνο συμπτωματική δεν είναι η επιλογή του κολοσσιαίου Netflix, να κάνει το ισπανόφωνο άνοιγμά του στη Λατινική Αμερική με το συγκεκριμένο brand name.

Γιατί μπορεί, για παράδειγμα, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες να είναι μέγιστος συγγραφέας και από τους σπουδαιότερους Κολομβιανούς της ιστορίας, όμως ο Πάμπλο Εσκομπάρ είναι ένας πραγματικός θρύλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή