Αναμένοντας την επόμενη τηλεοπτική ημέρα

Αναμένοντας την επόμενη τηλεοπτική ημέρα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσεχώς θα δούμε πόσο διαφορετική από την περυσινή θα είναι η νέα τηλεοπτική σεζόν, που άρχισε με την αδειοδότηση τεσσάρων καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας στις 2/9 και την παράλληλη εκπομπή παλαιών και νέων παικτών, έως ότου αποκρυσταλλωθεί το νέο τηλεοπτικό τοπίο και αποφασίσουν οι κυβερνώντες τι άλλου είδους άδειες θα δημοπρατήσουν.

Για το περιεχόμενο του προγράμματος, που αφορά τον μέσο τηλεθεατή –ο οποίος δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως η Νova On Demand,που πλέον προσφέρει η Nova– έκανε λόγο και ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς. Αφού επισήμανε την ανάγκη αντικειμενικής και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων κ.ο.κ., αναφέρθηκε στο μείγμα προγράμματος που θέλει εκτός από δελτία ειδήσεων, εκπομπές λόγου, τέχνης, πολιτισμού, θεάτρου κ.λπ. Ο νόμος προβλέπει ανάκληση άδειας εφόσον κάποια από τις προϋποθέσεις πάψει να ισχύει, σε οποιαδήποτε στιγμή της 10ετούς διάρκειας της τηλεοπτικής άδειας. Βέβαια, ποιος θα φροντίσει να τα ελέγξει όλα αυτά δεν μας το είπε, δεδομένου ότι το ΕΣΡ παραμένει ανενεργό.

Χάριν της ιστορίας, να σημειώσουμε ότι την επίμαχη εβδομάδα που διενεργείτο η δημοπρασία των τεσσάρων (29/8 – 4/9/2016) η πλειονότητα των τηλεθεατών ενημερώθηκε για τα νεότερα από τον ΣΚΑΪ. Ο σταθμός του Νέου Φαλήρου, που ήταν κι ένας από τους λίγους που την περασμένη σεζόν, από 1/9/2015 έως 31/8/2016, βελτίωσαν τη θέση τους, στο 9,8%, αύξησε και άλλο το μερίδιό του στο 15,3%. Ακολούθησαν ο Alpha με 13,9%, το Star με 12,2%, ο ΑΝΤ1 με 10,8%, το Mega με 10%, η ΕΡΤ1 με 6,8% και η ΕΡΤ2 με 2,6% και το Ε με 3,3%. Την περυσινή σεζόν προηγήθηκε ο ΑΝΤ1, με 15,7%, ενώ ακολούθησαν ο Alpha με 14,5%, το Mega με 11,9%, το Star με 10,5%, το Ε με 6,9%, καθώς και η ΕΡΤ1 με 6,1% και η ΕΡΤ2 με 2,3%.

Τέλος, στις ενημερωτικές επάλξεις, όπου ο ΣΚΑΪ εκπέμπει σε πλήρη ανάπτυξη εδώ και δύο εβδομάδες, επιστρέφει και ο Γιώργος Παπαδάκης, με το «Καλημέρα Ελλάδα» για 26η χρονιά από τη Δευτέρα 19/9 (ΑΝΤ1, 07.00). Μαζί του θα βρίσκονται ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Μπάγια Αντωνοπούλου. Την ίδια ημέρα επιστρέφει και η Πόπη Τσαπανίδου με το «Live U» (Star, 10.00). Ακόμη, στο Ε αρχίζουν από αυτήν τη Δευτέρα κάποιες εκπομπές, εκ των οποίων αυτές των Τατιάνας Στεφανίδου και Χριστίνας Λαμπίρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή