Η επανεκκίνηση του «Mr. Robot»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​​​​Τα μάτια του, που καθρεφτίζουν την ψυχή του, και το σιωπηλό πάθος του δίνουν στο “Mr. Robot” ανέλπιστη ζεστασιά, καθώς ο τηλεθεατής παρασύρεται στο χάος και στη σύγχυση του Ελιοτ», έγραψε η Sonia Saraiya στο Variety εκθειάζοντας την ερμηνεία του Ράμι Μάλεκ και στη δεύτερη σεζόν της σειράς του δικτύου USA λίγες ημέρες μετά την πρεμιέρα.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, ο Αμερικανο-αιγύπτιος ηθοποιός έφευγε από την απονομή των 68ων ΕΜΜΥ με το βραβείο του καλύτερου πρωταγωνιστή δραματικής σειράς. Παρότι κοινό και κριτικοί αναγνωρίζουν την εξαιρετική δουλειά του δημιουργού του επιτυχημένου κυβερνοθρίλερ, Σαμ Εσμαϊλ, ομολογούν ότι είναι η καθηλωτική ερμηνεία του Μάλεκ που απογειώνει το «Mr. Robot».

Εχει καταφέρει να δώσει σάρκα και οστά, περιεχόμενο και εκτόπισμα σε έναν ήρωα που η ιδιοσυγκρασία του προκρίνει την ανωνυμία, που επιθυμεί να κινείται αθέατος, άυλος σχεδόν, αφήνοντας μόνο το διαδικτυακό του αποτύπωμα, κρυμμένος πίσω από το ανέκφραστο βλέμμα, όπου μοιάζει να σιγοκαίει μια αυτοκαταστροφική φωτιά, τις διεσταλμένες κόρες που προδίδουν αγωνία και τους μαύρους κύκλους της αϋπνίας και του εσωτερικού βάσανου. Αυτή την ποιότητα κατάφερε να φέρει και στα επεισόδια του δεύτερου κύκλου, διαφυλάσσοντας από τη γελοιοποίηση της καρικατούρας τον ήρωα που υποδύεται.

Με ανάλογη μαεστρία κατόρθωσε να «επανεκκινήσει» το «Mr. Robot» ο Σαμ Εσμαϊλ, παρότι με το τέλος της πρώτης σεζόν έμοιαζε να έχει δώσει όλες τις απαντήσεις και να έχει αποκαλύψει όλους τους δαίμονες.

Τροποποίησε την ακολουθία, άλλαξε τις παραμέτρους και το νέο «λογισμικό» της πλοκής αφήνει πίσω του τις κυβερνομάχες και την (αυτο)καταστροφική συμπεριφορά και περνάει σε πιο εσωτερικές διεργασίες (αυτο)κάθαρσης. Η fsociety παραμένει ισχυρός παίκτης, χωρίς ωστόσο τον σημαντικότερο εκδικητή της, καθώς ο Ελιοτ προσπαθεί να απαλλαγεί από τον εσωτερικό εχθρό και έχει επιλέξει την απομόνωση τραβώντας το καλώδιο από την πρίζα. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να ελέγξουν τις τεράστιες απώλειες και να περιορίσουν το αποτέλεσμα ντόμινο της επίθεσης των χάκερ-εκδικητών, οι οποίοι επίσης επιχειρούν να επουλώσουν τις πληγές τους και να βρουν έναν νέο ρόλο.

Η κλιμάκωση της έντασης είναι σταδιακή, σχεδόν εθιστική. Η μάχη όμως δεν έχει κριθεί ακόμη και ήδη το δίκτυο USA ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι του 2017 η σειρά θα επιστρέψει με νέα επεισόδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή