Φθινόπωρο και βρέχει… σειρές

Φθινόπωρο και βρέχει… σειρές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φ​​θινόπωρο. Οι πρώτες βροχές, τα σχολεία που αρχίζουν, τα φύλλα που πέφτουν· ανοησίες. Το φθινόπωρο είναι βασικά η εποχή που οι περισσότερες νέες τηλεοπτικές σειρές κάνουν πρεμιέρα και –εδώ τουλάχιστον– αυτό πρωτίστως μας ενδιαφέρει. Το φετινό «μενού» περιλαμβάνει λίγο από όλα: καθαρή δράση, ήρωες κόμικς, επιστημονική φαντασία, αγαπημένους πρωταγωνιστές αλλά και κορυφαίους κινηματογραφιστές, οι οποίοι κάνουν το βήμα προς τη μικρή οθόνη. Ξεκινάμε από τα βασικά.

•Η σειρά του μήνα –ίσως και ολόκληρης της τηλεοπτικής σεζόν– είναι το «Westworld». Αγρια Δύση, ρομπότ με συναισθηματική νοημοσύνη, το θαυματουργό HBO και ο Τζέι Τζέι Αμπραμς στην (πλούσια) παραγωγή, ο Αντονι Χόπκινς και ο Εντ Χάρις σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Προφανώς και δεν χάνεται.

•Για όσους τώρα ακολουθούν φανατικά τους «χάρτινους» ήρωες και ειδικά εκείνους που μας σερβίρει, τα τελευταία χρόνια, σε σκοτεινό περιτύλιγμα το Netflix («Daredevil», «Jessica Jones» κ.ο.κ), η νέα προσθήκη ακούει στο όνομα «Luke Cage» και αφορά τον ομώνυμο γιγαντόσωμο, έγχρωμο υπερήρωα της Marvel, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του έναντι αμοιβής.

•Από την ίδια διαδικτυακή πλατφόρμα, διαθέσιμη με όλο και περισσότερο υλικό και στην Ελλάδα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το «Designated Survivor», ένα ευφάνταστο θρίλερ με τον Κίφερ Σάδερλαντ ως κεντρική φιγούρα.

•Περνώντας τώρα στα λεγόμενα πιο «ποιοτικά», εδώ συναντούμε δύο σπουδαίες κινηματογραφικές προσωπικότητες, οι οποίες για πρώτη φορά ασχολούνται με την τηλεόραση. Από τη μία, ο αειθαλής Γούντι Αλεν, ο οποίος στα 81 του σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη μίνι σειρά «Crisis in Six Scenes», τοποθετημένη στα αμερικανικά 60’s. Από την άλλη, έχουμε τον Ιταλό βιρτουόζο Πάολο Σορεντίνο («Η τέλεια ομορφιά») να μας συστήνει έναν τουλάχιστον αντισυμβατικό νεαρό Πάπα («The Young Pope») στο πρόσωπο του Τζουντ Λο, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και η Νταϊάν Κίτον.

•Για το τέλος κρατάμε δύο σημαντικές επιστροφές. Η πρώτη είναι αυτή του αγαπημένου Χιου Λόρι («Ηouse MD») σε full-time σειρά –και μάλιστα σε ρόλο ψυχιάτρου– στο ψυχολογικό θρίλερ «Chance», ενώ η δεύτερη αφορά την έναρξη του έβδομου κύκλου του «Walking Dead», ενός από τα δημοφιλέστερα και πιο συναρπαστικά σόου παγκοσμίως, με χιλιάδες φαν και στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή