Οι Top ταινίες της χρονιάς, μια πολύ καλή ιδέα για δώρο

Οι Top ταινίες της χρονιάς, μια πολύ καλή ιδέα για δώρο

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φέτος τα Χριστούγεννα, τα DVD και τα Blu-ray έχουν την τιμητική τους. Αποτελούν μια πολύ καλή ιδέα για δώρα σε φίλους και συγγενείς και – γιατί όχι; – για τον εαυτό σου. Τα Public διαθέτουν μια απίστευτη γκάμα από ταινίες κάθε είδους, από σύγχρονους και κλασσικούς τίτλους μέχρι ειδικές συλλογές, συλλεκτικά κουτιά με τηλεοπτικές σειρές και παιδικές ταινίες. Όποιο είδος σου αρέσει (επιστημονική φαντασία, τρόμου, δραματικές ταινίες, κωμωδίες, ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου κ.λπ.) τα Public μπορούν να καλύψουν τα γούστα κάθε κινηματογραφόφιλο.  Και όταν μάλιστα μιλάμε για ένα παιδί τα καλύτερα animation της χρονιάς είναι σίγουρες επιλογές όταν μιλάμε για δώρο Χριστουγέννων!

Ψάχνοντας τη Ντόρι

Το Ψάχνοντας τη Ντόρι είναι το πιο επιτυχημένο σίκουελ της Pixar, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του Αμερικανικού box office και έχει ήδη φέρει στα ταμεία της Disney πάνω από ένα δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία είναι η συνέχεια του Ψάχνοντας τον Νέμο που κυκλοφόρησε το 2003.

Έξι μήνες έχουν περάσει από την επανασύνδεση του Νέμο με τον πατέρα του Μάρλιν, στη διάσωση του οποίου, η συμβολή της Ντόρης, του ψαριού που πάσχει από αμνησία ήταν καθοριστική.

Κάποια στιγμή η Ντόρι σε μια κρίση… μνήμης θυμάται ότι και αυτή έχει οικογένεια και παίρνει την απόφαση να την αναζητήσει.

Μαζί με τα δύο ψάρια-κλόουν, τον Νέμο και τον Μάρλιν, ξεκινάει το δύσκολο ταξίδι για να βρει την οικογένεια της και μαζί καταλήγουν στο ινστιτούτο θαλάσσιας ζωής της ακτής Μοντερέι.

Ξενοδοχείο για Τέρατα 2

Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία της πρώτης τους κινηματογραφικής περιπέτειας, το Ξενοδοχείο για Τέρατα επιστρέφει πιο τρομακτικό και αστείο από ποτέ.

Όλα δείχνουν να αλλάζουν προς το καλύτερο στο ξενοδοχείο του κόμη δράκουλα. Επιτέλους οι πόρτες είναι ανοιχτές και για τους… κοινούς θνητούς (δηλαδή τους ανθρώπους). Ωστόσο, ο δράκουλας ανησυχεί για το αξιολάτρευτο εγγονάκι του τον Ντένισεβιτς που δεν δείχνει και ιδιαίτερα σημάδια… βαμπιροσύνης.

Η Μέιβις από την άλλη, αποφασίζει να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας πιο φυσιολογικής ανατροφής του γιου της στον κόσμο των ανθρώπων και κάνει ένα διερευνητικό ταξίδι με τον Τζόνι στα πεθερικά της.

Εν τω μεταξύ ο δρακουλοπαππούς δράττει την ευκαιρία για να ξυπνήσει το τερατάκι μέσα στον εγγονό του.

Όλα θα κριθούν στο μεγάλο πάρτι για τα 5α γενέθλια του Ντένις όπου όμως τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν εμφανίζεται από το πουθενά ο ξεχασμένος προπάππους και συντηρητικός δράκουλας Βλαντ πατέρας του δράκουλα.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς

Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση ειδικά για τη Riley που ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της.

Όπως όλοι μας έτσι κι η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της – τη Χαρά τον Φόβο τον Θυμό την Αηδία και τη Θλίψη. Τα συναισθήματα ζουν στο Κέντρο Ελέγχου μέσα στο μυαλό της απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της. Καθώς η Riley και τα συναισθήματά της αγωνίζονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες στο Κέντρο Ελέγχου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ενώ η Χαρά το κυρίαρχο και σημαντικότερο συναίσθημα της Riley προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό υψηλό τα υπόλοιπα συναισθήματα συγκρούονται μεταξύ τους για το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο.

Αριστουργηματικό animation της Pixar, το οποίο καταπιάνεται με τα ανθρώπινα συναισθήματα με άκρως ευρηματικό τρόπο. Η ταινία κέρδισε Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και Bafta καλύτερου animation.

Μια ταινία που όλοι οι γονείς πρέπει να δουν μαζί με τα παιδιά τους.

Ο μικρός πρίγκιπας

Το αριστούργημα του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί σε μια καινούρια κινηματογραφική ματιά.

Ανακαλύψτε ξανά μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά ένα μικρό. Η αγχωτική μητέρα του το προορίζει για το καλύτερο κολλέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά.

Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα, ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητα και μαθαίνει ότι μόνο με την καρδιά μπορείς να δεις καθαρά.

Ψυχρά & Ανάποδα

Το Ψυχρά κι Ανάποδα της Walt Disney Animation Studios βασίζεται στο κλασσικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Βασίλισσα του Χιονιού».

Αποτελεί την πιο επιτυχημένη ταινίας κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών με έσοδα 1,14 δις δολάρια ξεπερνώντας το Toy Story 3 και μάλιστα αποτελεί την έβδομη πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών.

Κέρδισε δύο Όσκαρ στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και πρωτότυπου τραγουδιού, Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, Bafta πέντε Annie Awards και δύο Critics' Choice Awards.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή