Επιστροφή στην αγγλική τηλεόραση

Επιστροφή στην αγγλική τηλεόραση

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κ​​αθώς οι τηλεοπτικές σειρές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού πέφτουν βροχή και (με εξαιρέσεις προφανώς) αρχίζουν απλώς να αντιγράφουν τις ήδη επιτυχημένες, συγκεντρώνουμε αυτή τη βδομάδα την προσοχή μας στην αγγλική τηλεόραση. Από εκεί ξεχωρίζουν αυτό τον καιρό μια πολυαναμενόμενη επιστροφή καθώς και ένα ολοκαίνουργιο και αρκετά υποσχόμενο δράμα εποχής. Η πρώτη αφορά φυσικά το περίφημο «Sherlock», τη σειρά που αναζωογόνησε τον μύθο του διάσημου ντετέκτιβ Αρθουρ Κόναν Ντόιλ και εκτόξευσε την καριέρα του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς· το δεύτερο είναι το πρώτο τηλεοπτικό πρότζεκτ με απόλυτο πρωταγωνιστή τον «σκληρό» Τομ Χάρντι. Ας πούμε όμως για τον «Sherlock». Τα τρία χρόνια που χρειάστηκε το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Κάμπερμπατς-Φρίμαν για να ξεμπλέξει από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις ήταν σίγουρα πολλά (εξίσου πολλά πρέπει να ήταν και τα χρήματα που τους έπεισαν να το κάνουν), όμως ο τέταρτος κύκλος είναι πια εδώ ολοκληρωμένος. Αποτελούμενη από τα συνηθισμένα 3 επεισόδια-τηλεταινίες της μιάμισης ώρας, η νέα σεζόν πιάνει το νήμα της αφήγησης περίπου από εκεί που αφέθηκε, για να μας συστήσει, αρχικά τουλάχιστον, έναν Χολμς που αρχίζει να μοιάζει (επικίνδυνα) με τον Τζέιμς Μποντ. Αξίζει να τη δει κανείς; Η απάντηση είναι ναι, μόνο και μόνο για το αριστουργηματικό δεύτερο επεισόδιο.

Τόσο η έναρξη όσο και το φινάλε μοιάζουν σχετικά μπερδεμένα και αδύναμα, το «The Lying Detective» ωστόσο είναι ένας all-time σύγχρονος Σέρλοκ, ενώ μας δίνει και τον κορυφαίο ώς τώρα «κακό» της σειράς, ενσαρκωμένο άψογα από τον Τόμπι Τζόουνς.

Στα καινούργια τώρα, όπως είπαμε, ο Τομ Χάρντι, ένας από τους πιο ανερχόμενους σταρ του Χόλιγουντ, έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη παραγωγή του BBC για το «Taboo», του οποίου το σενάριο συνυπογράφει μαζί με τον πατέρα του Τσιπς και τον σκηνοθέτη Στίβεν Νάιτ («Locke»). Το αποτέλεσμα είναι ένα ατμοσφαιρικό δράμα, τοποθετημένο στις αρχές του 19ου αιώνα, με πρωταγωνιστή έναν Αγγλο τυχοδιώκτη, ο οποίος έπειτα από πολύχρονα ταξίδια, κληρονομεί μια στρατηγικής σημασίας έκταση στην Αμερική. Το γεγονός αυτό θα τον φέρει σύντομα αντιμέτωπο με την πανίσχυρη Εταιρεία των Ανατολικών Ινδιών αλλά και τα φαντάσματα του παρελθόντος του. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

​​Και οι δύο σειρές μπορούν να αναζητηθούν στα κανάλια της Cosmote TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή