Λογοτεχνική αφήγηση, αλλά και γουνεμπόριο στη Β. Αμερική

Λογοτεχνική αφήγηση, αλλά και γουνεμπόριο στη Β. Αμερική

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σ​​το πλαίσιο της τακτικής «δύο σειρές την εβδομάδα» (με μία δεν προλαβαίνουμε ούτε τα χαϊλάιτ) βουτάμε αυτήν τη φορά στο ψηφιακό καλάθι του Netflix, το οποίο ανανεώθηκε πρόσφατα προσφέροντας πλέον μέρος του περιεχομένου του και με ελληνικούς υπότιτλους. Εκεί βρίσκουμε αρχικά μια γνώριμη από την κινηματογραφική της μεταφορά ιστορία καθώς και μια νέα υποσχόμενη σειρά εποχής, με πρωταγωνιστή έναν από τους πιο αγαπημένους «δεύτερους» ήρωες των τελευταίων ετών.

Το «Μια σειρά από ατυχή γεγονότα», βασισμένο στον ομώνυμο κύκλο μυθιστορημάτων του Ντάνιελ Χάντλερ, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2004 χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, παρά το μεγάλο μπάτζετ και το σπουδαίο καστ (Τζιμ Κάρεϊ, Τζουντ Λο, Μέριλ Στριπ). Από την άλλη, ίσως το πρόβλημα ήταν ακριβώς το μέσο που επιλέχθηκε. Και αυτό γιατί, όπως έχει αποδειχτεί και με άλλα πρόσφατα πρότζεκτ, η τηλεόραση είναι πολύ πιο φιλόξενη για τις μακροσκελείς λογοτεχνικές αφηγήσεις σε σύγκριση με τον κινηματογράφο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη συγκεκριμένη σειρά, η οποία επιτυγχάνει να μεταφέρει ιδανικά το ιδιαίτερο μαύρο χιούμορ των βιβλίων σε μια αφήγηση οκτώ ωριαίων επεισοδίων, εξίσου διασκεδαστική για μικρούς και μεγάλους. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για την ιστορία των τριών ορφανών Μποντλέρ, τα οποία μετά τον θάνατο των γονιών τους πηγαίνουν να ζήσουν με τον (σατανικό) μακρινό συγγενή τους Κόμη Ολαφ, που εποφθαλμιά την τεράστια περιούσια τους. Στη νέα τηλεοπτική εκδοχή του Νetflix τον ρόλο του Κόμη ερμηνεύει ο Νιλ Πάτρικ Χάρις του «How I met your mother».

Η δεύτερη σειρά της εβδομάδας θα μπορούσε να είναι απάντηση στο βρετανικό «Taboo» του Τομ Χάρντι, που παρουσιάσαμε στο προηγούμενο σημείωμα. Οπως κι εκείνο, το «Frontier» μας μεταφέρει στην «ηρωική» εποχή του γουνεμπορίου στη Βόρεια Αμερική (τέλη 18ου αιώνα), συστήνοντάς μας επίσης έναν γοητευτικό αντιήρωα. Ο Ντέκλαν Χαρπ είναι ένας σκληροτράχηλος γουνέμπορος –ανάμεσα στα άλλα–, μισός Ιρλανδός και μισός Ινδιάνος, ο οποίος τα βάζει με μια ισχυρή βρετανική εταιρεία που θέλει να ελέγξει το εμπόριο της περιοχής.

Στον ρόλο βρίσκουμε τον πειστικά αγριωπό Τζέισον Μόμοα, πιο γνωστό ως Καλ Ντρόγκο από το «Game of Thrones». Αξίζει να σημειωθεί πως το «Frontier», με τα πολύ όμορφα φυσικά τοπία, είναι η πρώτη σειρά μυθοπλασίας σε παραγωγή του Discovery Channel.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή