Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας

Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις των καλογυρισμένων ξένων ιστορικών σειρών εποχής, όπως οι «Tudors» και «Borgias». Η ΕΡΤ2 κάνοντας την έκπληξη θα προβάλλει από το ερχόμενο Σάββατο 11/2 και κάθε Σαββατοκύριακο, στις 10 μ.μ., την ιστορική σειρά 8 επεισοδίων «Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας». Δημιουργοί της σειράς είναι ο Φρανκ Σπότνιτς («X-Files») και ο Νίκολας Μέγερ («Star Trek») ενώ πρωταγωνιστούν οι Ντάστιν Χόφμαν, Ρίτσαρντ Μάντεν («The Game of Thrones»), Στιούαρτ Μάρτιν («Ρομπέν των Δασών») και Αναμπελ Σόλι («Χάρι Πότερ»).

Η σειρά, που έχει γυριστεί στη Φλωρεντία και στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης, παρακολουθεί με φόντο την αναγεννησιακή Ιταλία του 15ου αιώνα την ιστορία των Μεδίκων, των οποίων η ιστορία είναι συνυφασμένη με την ευρωπαϊκή μοίρα μεταξύ 13ου και 17ου αιώνα, και οι οποίοι έδωσαν δύο Πάπες, χάρισαν στη Γαλλία δύο βασίλισσες και μια σειρά από δούκες, ενώ υποστήριξαν όλο το φάσμα των τεχνών που έγινε γνωστό ως ιταλική Αναγέννηση.Η ιστορία αρχίζει με τη δολοφονία του Τζιοβάνι των Μεδίκων, ο οποίος σε συμφωνία με τον Πάπα δημιούργησε μια πανίσχυρη οικονομική δύναμη. Οι δύο γιοι του, Λορέτζο και Κόζιμο, αναλαμβάνουν να βρουν ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του πατέρα τους, καθώς και να διοικήσουν την τράπεζα που τους άφησε ως κληρονομιά, αντιμετωπίζοντας τις συνωμοσίες των άλλων μεγάλων οικογενειών της Φλωρεντίας που διεκδικούν με πάθος την εξουσία, όπως οι Αλμπίτσι, ενώ οραματίζονται την πόλη γεμάτη με μοναδικά έργα τέχνης και αρχιτεκτονικής, από καλλιτέχνες όπως ο Ντονατέλο και ο Μπρουνελέσκι.

Ο φακός εστιάζει στον Κόζιμο (1389-1464), ο οποίος υπήρξε ο ουσιαστικός ιδρυτής του οίκου και θεμελιωτής της πρωτόγνωρης πολιτικής του δύναμης, που όταν ανέλαβε τη διαχείριση της τράπεζας των Μεδίκων, μία από τις πρώτες του δουλειές ήταν η επέκτασή της σε όλα τα σημαντικά οικονομικά κέντρα της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, μέσα στην οικογένεια μαίνονται οι έριδες, οι έρωτες και τα πάθη, στο μαγευτικό σκηνικό της Φλωρεντίας και της εξοχής της Τοσκάνης.

Η σειρά έκανε ρεκόρ τηλεθέασης στην πρεμιέρα της στη RAI, καθώς την είδαν 7,6 εκατομμύρια τηλεθεατές. Μια ατμοσφαιρική ιστορική σειρά, με γυρίσματα σε μια περιοχή-μνημείο και με καλές ερμηνείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή