Ενας ανθρώπινος σούπερ ήρωας ξυπνάει

Ενας ανθρώπινος σούπερ ήρωας ξυπνάει

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ιστορία όπου εμπλέκονται ήρωες με υπερδυνάμεις, η κατάληξη είναι λίγο έως πολύ γνωστή και αφορά την αέναη μάχη του καλού με το κακό και, κακά τα ψέματα, όλοι ξέρουμε ποιος επικρατεί στο τέλος. Ετσι, το ζητούμενο επικεντρώνεται κάθε φορά στον τρόπο με τον οποίο ο σκηνοθέτης θα δομήσει την ιστορία και θα φτιάξει έναν τυπικό σούπερ ήρωα γεμάτο κλισέ και προβλέψιμες ατάκες που πρέπει να σώσει τον πλανήτη από βέβαιο αφανισμό ή θα τολμήσει κάτι πιο ασυνήθιστο.

Ετσι φαίνεται πως θα κινηθεί το «Legion», η νέα σειρά του Fox που είναι εμπνευσμένη από το σύμπαν των μεταλλαγμένων X-Men και αποτελεί την πρώτη συνεργασία του με τη Marvel. Ο βραβευμένος με Emmy και Χρυσή Σφαίρα και δημιουργός του τηλεοπτικού «Fargo» Νόα Χόλεϊ υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο του πρώτου επεισοδίου της σειράς και μας συστήνει τον Ντέιβιντ Χόλερ (Νταν Στίβενς), έναν 30άρη που μπαινοβγαίνει στις ψυχιατρικές κλινικές με χιούμορ, ελαφριά ειρωνεία, αδυναμίες και τηλεπαθητικές υπερδυνάμεις. Η μουδιασμένη, σχεδόν βαριεστημένη, ρουτίνα του στο ψυχιατρείο διακόπτεται από την εμφάνιση της όμορφης ασθενούς Σιντ (Ρέιτσελ Κέλερ), η οποία με συνοπτικές διαδικασίες –«Θέλεις να τα φτιάξουμε; Ναι, αμέ»– γίνεται το κορίτσι του με μοναδικό όρο να μην την αγγίξει.

Μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό και να γίνουμε μάρτυρες της υπερδύναμης που κρύβει ο Ντέιβιντ, ο Χόλεϊ μας περνάει μέσα από ένα μακρύ στάδιο μύησης στη ζωή και τις αντιξοότητες που πέρασε ο συμπαθής τρόφιμος με παράλληλες αφηγήσεις και αναδρομές και με την αίσθηση ότι παρακολουθούμε μια κατάσταση στα όρια μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου. Και πράγματι η ατμόσφαιρα αλλάζει όταν ο Ντέιβιντ βρίσκεται καθισμένος σε ένα ανακριτικό τραπέζι από μυστηριώδεις κυβερνητικούς πράκτορες που γνωρίζουν ότι έχουν ενώπιόν τους τον ισχυρότερο εν ζωή μεταλλαγμένο.

Γιατί όμως ανακρίνεται; Το «ξύπνημα» της απεριόριστης και επικίνδυνης δύναμής του δεν έρχεται χωρίς κόστος και ο σκηνοθέτης μάς αφήνει να φανταζόμαστε πως η καλύτερη του φίλη Λένι (Οντρι Πλάζα) βρέθηκε νεκρή μέσα στον τοίχο του ψυχιατρείου και το κορίτσι του εξαφανισμένο. Ερχεται όμως να τον σώσει και δεν είναι μόνη της.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα απόψε στο δίκτυο του Fox στις 10.40 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή