Νέες σειρές, βγαλμένες από σελίδες κόμικς

Νέες σειρές, βγαλμένες από σελίδες κόμικς

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δ​​ύο νέες σειρές, βγαλμένες από τις σελίδες των κόμικς, όμως πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, θα μας απασχολήσουν αυτή την εβδομάδα: η πρώτη φέρνει στο σήμερα μια κλασική εφηβική μανία (κυρίως κοριτσίστικη) ενώ η δεύτερη μας συστήνει τηλεοπτικά έναν από τους πιο σκοτεινούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες του σύμπαντος της Marvel.

Πρέπει να είναι κυριολεκτικά ολόκληρες γενιές παιδιών ανά τον κόσμο που έχουν μεγαλώσει με τον Αρτσι. Ο κοκκινομάλλης «χάρτινος» γόης δημιουργήθηκε από τους Βικ Μπλουμ και Μπομπ Μοντάνα στις αρχές της δεκαετίας του ’40 κι από τότε οι ιστορίες του συνεχίζουν να δημοσιεύονται αδιαλείπτως. Οι έφηβοι του 2017 ωστόσο δύσκολα διαβάζουν κόμικς (ή οτιδήποτε άλλο) –προσαρμοζόμενος στην εποχή της εικόνας λοιπόν κι ο Αρτσι, αποκτά τη δική του τηλεοπτική σειρά, η οποία είναι μάλιστα εξαιρετικά καλοφτιαγμένη.

Το «Riverdale» αφηγείται την ιστορία του Αρτσι, ενός δευτεροετούς του Λυκείου, ο οποίος μεγαλώνει στην ομώνυμη μικρή πόλη των ΗΠΑ. Φυσικά όλα τα κλισέ της εφηβικής σαπουνόπερας είναι εκεί: οι παίκτες του φούτμπολ, οι τσιρλίντερς, τα πάρτι, οι έρωτες, οι φιλίες κ.ο.κ. Τα πάντα ωστόσο είναι γυαλισμένα με σύγχρονο βερνίκι. Ο ίδιος ο κεντρικός ήρωας είναι αρκετά αινιγματικός και προβληματισμένος, όπως «αρμόζει» σε έναν πρωταγωνιστή του σήμερα. Κατά τα λοιπά το σενάριο εμπλουτίζεται με ένα side story μυστηρίου ενώ και η οπτική απεικόνιση είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Από την άλλη έχουμε το «Legion». Πρωταγωνιστής του είναι ο Ντέιβιντ Χάλερ, ένας νεαρός διαγνωσμένος με σχιζοφρένεια, που από τα παιδικά του χρόνια μπαινοβγαίνει στις ψυχιατρικές κλινικές. Η ζωή του ωστόσο θα αλλάξει όταν θα συνειδητοποιήσει πως τα συμπτώματά του είναι αποτέλεσμα πανίσχυρων τηλεπαθητικών δυνάμεων. Κανονικός αντιήρωας στον κόσμο των κόμικς, ο Legion παρουσιάζεται εδώ ως περίπλοκος χαρακτήρας που ισορροπεί μεταξύ καλού και κακού. Αν και φαινομενικά ήρεμος, η αίσθηση πως η έκρηξη παραμονεύει είναι διάχυτη σχεδόν σε κάθε πλάνο των αρχικών επεισοδίων ενώ η μουσική επένδυση (άψογη) ανεβοκατεβάζει τον ρυθμό και εντείνει την οσμή της παράνοιας. Ο δε Νταν Στίβενς («Downton Abbey») στον κεντρικό ρόλο μοιάζει να είναι αποτέλεσμα ιδανικού κάστινγκ. Για όσους ψάχνουν μια ενήλικη «υπερηρωική» σειρά πέρα από τα συνηθισμένα, το «Legion» αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή.

Info: Το «Legion» προβάλλεται κάθε Πέμπτη στο Fox Greece στις 22:40.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή