Τηλεοπτικά προγράμματα στις αποσκευές

Τηλεοπτικά προγράμματα στις αποσκευές

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι ταξιδεύουν από τη μία χώρα σε άλλη χώρα της Ε.Ε. βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με περιορισμούς. Μπορεί να έχουν πληρώσει για να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους προγράμματα και να μην μπορούν να τα παρακολουθήσουν έχοντας περιορισμένη ή και μηδενική πρόσβαση στις υπηρεσίες διαδικτυακού περιεχομένου, στη χώρα προορισμού τους. Το καθεστώς αυτό αλλάζει, καθώς σύντομα με τη νέα συμφωνία που πέτυχε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο για τον εκσυγχρονισμό των κανόνων της Ε.Ε. για την πνευματική Ιδιοκτησία, οι χρήστες θα μπορούν να παίρνουν στις… αποσκευές τους και τα τηλεοπτικά προγράμματα. Για να αλλάξει το καθεστώς παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων εντός Ε.Ε., πρέπει η συμφωνία να ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο. Μετά την έκδοση των σχετικών κανόνων στις αρχές του 2018 θα δοθεί η δυνατότητα προσαρμογής 9 μηνών στα κράτη–μέλη για να ενσωματώσουν τη νέα οδηγία. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν πλήρως τις συνδρομές τους σε διαδικτυακές υπηρεσίες για να βλέπουν ταινίες, να παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις, να διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία, να παίζουν βιντεοπαιχνίδια ή να ακούν μουσική όταν ταξιδεύουν εντός της Ε.Ε.

Για παράδειγμα, όταν ένας Γάλλος καταναλωτής κάνει συνδρομή στις διαδικτυακές υπηρεσίες ταινιών και σειρών του Canal+, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ταινίες και σειρές που είναι διαθέσιμες στη Γαλλία, ακόμη και όταν πάει διακοπές στην Κροατία ή για επαγγελματικό ταξίδι στη Δανία. Ή ένας τηλεθεατής που παρακολουθεί τους αγώνες της Μπουντεσλίγκα στην Ελλάδα μέσω του Cosmote TV θα μπορεί να τους δει και στη Γερμανία από την ταμπλέτα του, εκεί όπου το κόστος συνδρομής για το ίδιο αθλητικό προϊόν είναι υψηλότερο.

Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτυακού περιεχομένου, όπως Netflix, MyTF1, Spotify, θα επαληθεύουν τη χώρα διαμονής του συνδρομητή χρησιμοποιώντας μέσα, όπως στοιχεία πληρωμών, την ύπαρξη συμβολαίου στο Διαδίκτυο ή τη διεύθυνση IP. Θα είναι πλέον υποχρεωτικό για όλους τους παρόχους που προσφέρουν διαδικτυακό περιεχόμενο έναντι πληρωμής να πρέπει να εφαρμόζουν τους νέους κανόνες. Επίσης, οι πάροχοι δωρεάν υπηρεσιών, όπως οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν επίσης φορητότητα στους συνδρομητές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή