Μπέτι Ντέιβις εναντίον Τζόαν Κρόφορντ

Μπέτι Ντέιβις εναντίον Τζόαν Κρόφορντ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική βιομηχανία του θεάματος παράγει σχεδόν τόσα μίση, έχθρες, ανταγωνισμούς όσα και τα σενάριά της. Η αντιπάθεια ανάμεσα στην Ντέμπι Ρέινολντς και στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η εχθρότητα μεταξύ των Ντέμπρα Γουίνγκερ και Σίρλεϊ Μακλέιν, το αδερφικό μίσος της Ολίβια ντε Χάβιλαντ και της Τζόαν Φοντέιν και φυσικά η πιο διαβόητη έχθρα όλων, αυτή ανάμεσα στις Μπέτι Ντέιβις και Τζόαν Κρόφορντ έχουν γεμίσει σελίδες επί σελίδων στις εφημερίδες της εποχής. Η αντιπάθεια ανάμεσα στις Ντέιβις και Κρόφορντ φημολογείται ότι ξεκίνησε για τα μάτια ενός άντρα, για να εξελιχθεί σε βαθύ μίσος, με δηλητηριώδη σχόλια, ψυχολογικό πόλεμο και ανελέητες συγκρούσεις off camera. Η πρώτη θεωρούνταν καλύτερη ηθοποιός, η δεύτερη ήταν μεγαλύτερη σταρ. Και οι δύο τιμήθηκαν με βραβεία Οσκαρ – δύο η Ντέιβις, το 1934 και το 1938, ένα η Κρόφορντ, το 1945, ενώ φιγουράρουν στη δεύτερη και στη δέκατη θέση αντίστοιχα της λίστας του αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου με τις σπουδαιότερες γυναίκες ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Η νέα σειρά του Ράιαν Μέρφι «Feud: Bette and Joan» αφηγείται τα γεγονότα που οδήγησαν στη συνεργασία τους στην κινηματογραφική επιτυχία «Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;», σε όσα συνέβησαν μεταξύ τους πίσω από τις κάμερες και στην κορύφωση των «εχθροπραξιών». Τις δύο θρυλικές ηθοποιούς ενσαρκώνουν οι σύγχρονες σταρ Σούζαν Σάραντον (Ντέιβις) και Τζέσικα Λανγκ (Κρόφορντ).

Τη δεκαετία του 1950 οι δύο μεγάλες σταρ έχουν θαμπώσει στα μάτια των μεγαλοπαραγωγών. Τα σενάρια που φτάνουν στα χέρια της Τζόαν Κρόφορντ είναι για κλάματα –δεν δυσκολεύεται να απορρίψει πρόταση να υποδυθεί τη… γιαγιά του Ελβις Πρίσλεϊ– ενώ η Μπέτι Ντέιβις ξοδεύει το ταλέντο της σε ασήμαντους ρόλους. Ως τη στιγμή που στα χέρια της Κρόφορντ πέφτει το βιβλίο με τίτλο «Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;». Αποφασίζει να πάρει το ρίσκο, πείθει τον Ρόμπερτ Ολντριτζ (Αλφρεντ Μολίνα) να σκηνοθετήσει και την Μπέτι Ντέιβις να πρωταγωνιστήσει. Την παραγωγή θα αναλάβει ο Τζακ Γουόρνερ (Στάνλεϊ Τούτσι) των ομώνυμων στούντιο. Σύντομα τα καμαρίνια θα μετατραπούν σε πεδίο μάχης.

Η σειρά συνδυάζει ένα «ζουμερό» σενάριο, με ένα υπέροχο καστ που ερμηνεύει με πάθος και σεβασμό όλους τους ήρωες, ενώ ταυτόχρονα θέτει προβληματισμούς σχετικά με τις φυλετικές ή ηλικιακές διακρίσεις εναντίον των γυναικών στο Χόλιγουντ.

​​Η σειρά «Feud» προβάλλεται από το FOX τα βράδια της Κυριακής στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή