Αναμένοντας ένα εννιάωρο θρίλερ

Αναμένοντας ένα εννιάωρο θρίλερ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Α​​ν κάποιος μου έλεγε να διαλέξω τις τρεις τηλεοπτικές σειρές της τελευταίας δεκαετίας, δεν θα το σκεφτόμουν πολύ: «Breaking Bad», «Game of Thrones» και η πρώτη σεζόν του «Prison Break». Θα πει κανείς, είναι άδικο να συγκρίνουμε παραγωγές πολλών εξαιρετικών κύκλων με μόνο έναν, έστω και 22 επεισοδίων.

Μιλάμε ωστόσο για ένα τόσο σφιχτοδεμένο σενάριο, με καλογραμμένους χαρακτήρες, ζυγισμένη δράση και αγωνιώδη εξέλιξη, που στο φινάλε του έμοιαζε με τέλεια εκτελεσμένη συνταγή. Κι αν η συνέχεια δεν ήταν ακριβώς ανάλογη, ίσως τώρα ήρθε η ώρα της επανόρθωσης. Μια μικρή ανακεφαλαίωση για όσους δεν γνωρίζουν: Ο Μάικλ Σκόφιλντ (Γουέντγορθ Μίλερ), ιδιοφυής μηχανικός, μπαίνει επίτηδες στη φυλακή έπειτα από ένοπλη ληστεία, προκειμένου να οργανώσει από εκεί το σχέδιο απόδρασης του αδελφού του, ο οποίος βρίσκεται άδικα καταδικασμένος σε θάνατο. Αφού πετυχαίνουν, ξεκινά ένα ατελείωτο κυνηγητό, εντός και εκτός φυλακών, καθώς οι ήρωες μπλέκουν στα δίχτυα σκοτεινών συνωμοσιών και μεγάλων συμφερόντων.

Τώρα, επτά χρόνια μετά τη λήξη των περιπετειών τους, κι ενώ ο Μάικλ θεωρείται από όλους νεκρός, τα ίχνη του εντοπίζονται ξαφνικά σε μια φυλακή της Υεμένης.

Το να επιχειρεί κανείς reboot σε μια τηλεοπτική σειρά έπειτα από τόσα χρόνια –και με τους ίδιους πρωταγωνιστές– δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο. Στην καινούργια του εκδοχή το «Prison Break», που προβάλλεται αποκλειστικά στη χώρα μας από το Fox, μας μεταφέρει σε μια κλασική ανατολίτικη φυλακή, βγαλμένη κατευθείαν από το «Εξπρές του Μεσονυκτίου». Παρόλο τον εξωτισμό του πράγματος, ωστόσο είναι και πάλι ο αινιγματικός και γεμάτος γοητεία χαρακτήρας του Μάικλ Σκόφιλντ που κλέβει την παράσταση. Εφοδιασμένος με νέα τατουάζ –κομμάτι του φετίχ της πρώτης σεζόν– και με τους περισσότερους «παλιόφιλους» στο πλευρό του, ο Μάικλ θα ψάξει έναν ακόμα (θεωρητικά αδύνατο) δρόμο διαφυγής.

Προφανώς και δεν γνωρίζουμε αν η επανεκκίνηση του «Prison Break» θα μας καθηλώσει όπως έκανε το ορίτζιναλ μία δεκαετία πριν – το πρώτο επεισόδιο ήταν σίγουρα υποσχόμενο. Με δεδομένο πάντως πως αυτή τη φορά ακολουθείται η τελευταία τηλεοπτική «μόδα», με τη σφιχτή μίνι σειρά των 9 επεισοδίων, οι πιθανότητες για ένα 9ωρο συναρπαστικό θρίλερ, γεμάτο συγκινήσεις και ανατροπές, αυξάνονται σημαντικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή