Νέοι θεοί που λατρεύονται στον βωμό της τεχνολογίας και των μίντια

Νέοι θεοί που λατρεύονται στον βωμό της τεχνολογίας και των μίντια

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομολογώ ότι η σειρά «American Gods» του δικτύου Starz με προβλημάτισε πολύ. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν μου άρεσε ή όχι και σίγουρα δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να καταλάβω την ιστορία της. Οσοι έχουν διαβάσει το βραβευμένο ομότιτλο βιβλίο του Neil Gaiman έχουν ένα προβάδισμα, γνωρίζοντας ότι το κεντρικό νήμα της πλοκής προετοιμάζει, (παρ)ακολουθεί και οδηγεί στη σύγκρουση των παλιών με τους νέους Αμερικανούς θεούς.

Ανάμεσα στους παλιούς είναι όσοι έφτασαν στη χώρα αιώνες πριν, συνοδεύοντας τις φυλές των μεταναστών, «ζυμώθηκαν» και συνδιαμόρφωσαν το σύστημα της πίστης. Η αλλαγή του τρόπου ζωής και των αξιών, ωστόσο, οδήγησε στην ανάδειξη νέων θεών, που λατρεύονται στον βωμό της τεχνολογίας, των μίντια, κ.λπ.

Αρχηγός των παλιών θεών είναι ο Οντίν (Ιαν Μακ Σέιν), που κυκλοφορεί με το όνομα Κύριος Τετάρτη (Mr Wednesday) και ο οποίος έχει ξεκινήσει μια σταυροφορία προκειμένου να συγκεντρώσει όλους τους παλιούς θεούς, για να αντιμετωπίσουν την επέλαση των καινούργιων.

Ο Αγγλος ηθοποιός είναι υπέροχος, απολαυστικός, η παρουσία του και η ερμηνεία του, την οποία δείχνει να διασκεδάζει στο έπακρο, θα μου ήταν αρκετή για να δω τη σειρά, ακόμη και αν χρειαζόταν να περιμένω έως το τέλος της σεζόν για να καταλάβω την ιστορία. Ως πρωτοπαλίκαρό του προσλαμβάνει τον άρτι αποφυλακισθέντα Shadow Moon (Ricky Whittle), ο οποίος τον ακολουθεί στο ταξίδι του μαζεύοντας μίλια, απορίες και δολοφονικά χτυπήματα. Το σύμπαν της σειράς, που θυμίζει διεστραμμένη φαντασίωση, έχουν συνδιαμορφώσει οι δημιουργοί Bryan Fuller («Pushing Daisies», «Hannibal») και Michael Green («Sex and the city», «Heroes»).

Παράλληλα με το road trip των δύο κεντρικών ηρώων, που περνάει από επικίνδυνες ατραπούς, όπου καιροφυλακτούν θανάσιμες απειλές και μυστηριώδεις, αιμοσταγείς εχθροί, παρακολουθούμε, σαν μέσα από ένα περίεργο καλειδοσκόπιο που ταξιδεύει στον χρόνο, την έλευση, την πορεία και την πτώση των παλιών θεών.

Η αφήγηση κυλάει αποσπασματικά, σαν ένα αόρατο χέρι να βάζει στη θέση τους τα κομμάτια ενός παζλ. Η μεγάλη εικόνα ωστόσο θέλει ακόμα πολλή δουλειά προτού συμπληρωθεί, καθώς οι απαντήσεις που δίνονται σε κάθε επεισόδιο είναι φειδωλές και συνεχώς προκύπτουν νέα ερωτήματα.

Ωμή βία, πολύ αίμα, σουρεαλιστικοί διάλογοι και γραφικά συμπληρώνουν την γκροτέσκα εικόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή